Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii de la Sidex sunt în grevă japoneză

Angajaţii de la Sidex sunt în grevă japoneză

Angajaţii de la Sidex sunt în grevă japoneză
19 Feb 2007   •   11:30

Peste 11.000 de salariaţi ai combinatului siderurgic Arcelor Mittal Galaţi au intrat, luni, în grevă japoneză, după ce, în urmă cu o săptămână, au declanşat conflictul de interese datorită eşuării negocierii contractului colectiv de muncă cu administraţia societăţii. În rândul salariaţilor au fost repartizate câteva mii de banderole albe şi manifeste. Sindicaliştii solicită finalizarea negocierilor contractului colectiv de muncă în termen de 20 de zile şi o majorare salarială care să asigure un nivel de trai corespunzător pentru siderurgişti.

În timp ce sindicatele cer o majorare cu 42% a salariilor, administraţia oferă maxim 7%. În prezent, salariul minim de bază din combinatul gălăţean este de 436 de lei, iar sindicatele cer 620 lei.

Greva japoneză va dura până miercuri, când la Direcţia de Muncă Galaţi va avea loc şedinţa de conciliere a conflictului de interese. Liderul FSS Metarom Galaţi, Maricel Oancea a declarat că dacă nu se va ajunge la o înţelegere cu administraţia în cadrul şedinţei de conciliere se va declanşa greva generală.

Rompres

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close