Antena 3, lider de audiență în ziua istorică

11 Ian 2019   •   12:38
Antena 3, lider de audiență în ziua istorică

Antena 3 confirmă că este cel mai urmărit post de ştiri la evenimentele importante. Postul nostru a fost cel mai urmărit post de ştiri în ziua în care România a preluat oficial preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Românii au preferat şi de această dată Antena 3 pentru a urmări ceremonia de la Ateneu şi discursurile oficialilor români şi europeni. 

Seara trecută când la Bucureşti au sosit cei mai importanţi lideri europeni pentru preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, postul nostru a avut audienţe duble faţă de următorul competitor. Astfel, în intervalul 19.00 - 21,30 când Antena 3 a transmis în direct sosirile oaspeţilor europeni dar şi discursurile oficialilor, postul nostru a avut o cotă de piaţă de 9% şi un rating de 4,5%, în timp de următoare televiziune de ştiri a obţinut doar 3,7% cotă de piaţă şi 1,8% rating.

Românii au preferat Antena 3 şi pentru comentariile şi analizele de după evenimentul de la Ateneu. Astfel Sinteza Zilei şi În Gura Presei şi-au depăşit cu mult emisiunule concurente. Antena 3 a avut în intervalul orar 21.30 - 1.00 o cotă de piaţă de 11,8% şi un rating de 4%, dublu faţă de următorul post de ştiri.

Postul nostru a fost lider în clasamentul televiziunilor de ştiri pe parcursul întregii zile. Antena 3 a avut o cotă de piaţă medie de 8,1% şi un rating mediu de 2 procente. În timp de RTV, următoarea televiziune din clasament a avut o cotă de piaţă de doar 5,6%.


 

x close