Antena 3 CNN Actualitate SRI: România este o rută secundară pentru simpatizanţii ISIS

SRI: România este o rută secundară pentru simpatizanţii ISIS

SRI: România este o rută secundară pentru simpatizanţii ISIS
15 Aug 2016   •   19:50

Aşa-numiţii lupi singuratici care au pus la cale atentate teroriste reprezintă o problemă majoră, anunţă Serviciul Român de Informaţii într-un răspuns pentru Digi24, în contextul recentelor atacuri din Europa.

Aceste persoane, chiar dacă nu sunt membrii activi ai ISIS, răspund apelurilor făcute de liderii ogranizaţiei mai spun ofiţerii de Informaţii. În România nu au fost indentificate astfel de cazuri, dar ţara noastră rămâne o rută secundară de tranzit pentru lupătorii europeni care pleacă în Siria şi Irak. SRI a transmis informaţii despre aceste persoane colegilor lor din alte ţări, anunţă digi24.ro

Franţa, Germania, Marea Britanie sunt doar câteva dintre ţările în care aşa-numiţii lupi singuratici, extremişti fideli ai organizaţiei Stat Islamic, au comis atacuri sângeroase. În România nu au fost indentificate astfel de persoane radicalizate, anunţă Serviciul Român de Informaţii. Specialiştii avertizează că recentele atacuri din Europa au fost rezultatul unor acţiuni de propagandă pe internet. Totul a început în luna mai printr-un apel la violenţă transmis de Abu Mohamad al Adnani, purtătorul de cuvânt a ISIS.

„Fenomenul actorilor singulari, alături de cele ale "foreign fighters" (n.r. luptători străini) şi "returnees" (n.r. luptători întorşi), rămâne o problemă majoră, în special ca urmare a campaniei propagandistice a Daesh (în mod special cea derulată în mediul virtual) şi a îndemnurilor repetate la jihad individual în Occident, care au amplificat riscul unor acţiuni de tipul "solo terrorism" , anunţă Serviciul Român de Informaţii. ”

×
Subiecte în articol: SRI
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close