Arhiepiscopia Sucevei despre cazul bebelușului decedat la botez: "Dumnezeu ne-a certat prin această întâmplare"

de Georgiana Adam    |    01 Feb 2021   •   15:00
Arhiepiscopia Sucevei despre cazul bebelușului decedat la botez: "Dumnezeu ne-a certat prin această întâmplare"

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor reacționează după tragicul botez în urma căruia un bebeluș a intrat în stop cardio-respiratoriu și ulterior a decedat. Ierarhii BOR susțin că înalță rugăciuni pentru mângâierea sufletească a părinților, spunând deasemenea că Dumnezeu "ne-a certat prin această întâmplare, pentru a ne lumina mintea şi a îndrepta viața noastră".

Într-un comunicat de presă emis luni, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor își exprimă regretul față de tragicul eveniment și oferă câteva încurajări și explicații spirituale.

„Ziua care ar fi trebuit să fie una a bucuriei, a îmbrăcării pruncului Iustin în „haină luminoasă”, s-a preschimbat într-o zi a suferinței pentru părinții, nașii, familia şi comunitatea sa, care i-au așteptat cu nerăbdare venirea în lume. În acest moment de tulburare pentru toţi cei ce în loc de haine de sărbătoare vor îmbrăca haine cernite, inclusiv pentru preotul slujitor, ne este greu să înţelegem de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea”, se arată în comunicatul Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

„Nu există cuvânt şi nici faptă care să şteargă lacrimile şi să aline acum inimile frânte ale părinţilor şi rudelor, însă le suntem alături în acest moment deosebit de greu şi ne rugăm cu stăruinţă Mult Milostivului Dumnezeu să îi întărească, să îi mângâie şi să tămăduiască această rană, împreună cu pruncul Iustin, care de acum îi va veghea din preajma tronului Părintelui ceresc.

"Dumnezeu nu vrea să îl priveze pe prunc de vreuna din binecuvântările Sale"

În tratatul său „Despre copiii care mor timpuriu”, Sfântul Grigorie de Nyssa oferă mai multe răspunsuri, subliniind că orice făptură creată vine de la Dumnezeu, care se îngrijeşte de existenţa acesteia, fie ea mai lungă sau mai scurtă. Iar dacă îngăduie curmarea unei vieţi înainte de vreme, după mintea omenească, este pentru că, în preştiinţa Sa, Dumnezeu nu vrea să îl priveze pe prunc de vreuna din binecuvântările Sale, ştiut fiind faptul că omul este înzestrat cu multe daruri, pe care are însă libertatea să le folosească precum consideră”, mai precizează Arhiepiscopia.

Totodată instituția bisericească anunță că s-a luat deja legătura cu preotul slujitor și cu cei prezenți, pentru a stabili circumstanțele în care s-a petrecut această tragedie și a decide măsurile necesare.

Dincolo de acestea, înălţăm rugăciune smerită către Dumnezeu, Care ne-a certat prin această întâmplare, pentru a ne lumina mintea şi a îndrepta viața noastră, rostind împreună cu Apostolul: „O, adâncul bogăţiei şi al înţelepciunii şi al ştiinţei lui Dumnezeu! Cât sunt de necercetate judecăţile Lui şi cât sunt de nepătrunse căile Lui! Căci cine a cunoscut gândul Domnului sau cine a fost sfetnicul Lui?” (Romani 11, 33-34), se arată în finalul comunicatuui Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Bebeluşul de şase săptămâni din Suceava, înecat la botez, a murit

Bebeluşul de şase săptămâni din Suceava care a făcut stop cardio-respirator, după ce a fost scufundat în cristelniţă la botez şi ar fi înghiţit multă apă, a murit luni dimineaţă.

Micuţul a fost internat la Terapie intensivă toată noaptea, a fost ventilat mecanic, însă luni dimineaţă, în jurul orei 6, a fost constatat decesul, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Copilul s-a născut prematur şi era extrem de fragil. Medicii au făcut tot posibilul să îl ţină în viaţă, după ce ar fi înghiţit multă apă. Din păcate, micuţul nu a supravieţuit. Avea doar o lună şi jumătate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close