Antena 3 CNN Actualitate Arkansas, SUA. Trei oameni au murit în urma unei tornade

Arkansas, SUA. Trei oameni au murit în urma unei tornade

Arkansas, SUA. Trei oameni au murit în urma unei tornade
Sursa foto: Tornada
11 Apr 2009   •   20:31

Cel puţin trei oameni au murit şi alţi 30 au fost răniţi, după ce o tornadă violentă a lovit un mic orăşel din Arkansas, Statele Unite. Aproape toate clădirile au fost distruse. Tornada a lovit mica comunitate în cursul nopţii. Copaci vechi de 100 de ani au fost smulşi din rădăcină, acoperişurile au fost luate pe sus, iar mai multe case au fost distruse în totalitate. Potrivit martorilor oculari, după trecerea tornadei, întregul oraş arăta ca o zonă de război.

?Am desfăşurat astăzi în Mena 50 de soldaţi. În prezent efectuăm operaţiuni de căutare şi de salvare. De asemenea, vom avea sarcina de a veni în sprijinul autorităţilor civile, pe măsură ce comunitatea începe să-şi revină?, a declarat un reprezentant al autorităţilor.

Salvatorii au descoperit sub dărâmăturile unei case cinci copii în viaţă. Trei oameni au murit în timpul tornadei, iar alţi 30 au fost răniţi. În ciuda dezastrului provocat de trecerea tornadei, localnicii nu şi-au pierdut speranţa. ?Cu siguranţă vom reconstrui(n.r. oraşul). O să ne ia ceva timp, s-ar putea să fie nevoie să ne adunăm în hambarul cuiva o perioadă, dar vom reconstrui şi îl vom recăpătă(n.r. oraşul)?.

Vânturi puternice însoţite de grindină au afectat şi statele vecine Tennessee, Kentucky, Mississippi şi Alabama.

Antena 3

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close