Antena 3 Actualitate ASE anunţă că mai face încă o sesiune de admitere în acest an. Când se dau examenele on-line şi în ce constau testele

ASE anunţă că mai face încă o sesiune de admitere în acest an. Când se dau examenele on-line şi în ce constau testele

de Milena Niță    |    31 Iul 2020   •   12:00
ASE anunţă că mai face încă o sesiune de admitere în acest an. Când se dau examenele on-line şi în ce constau testele
Sursa foto: Hepta

Un nou concurs de admitere la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti va avea loc în luna septembrie şi se va organiza exclusiv on-line, anunţă, vineri, instituţia, într-un comunicat remis presei. 

Concursul se face pe locurile rămase libere la programele universitare de licenţă, masterat şi doctorat, după cum se arată în comunicatul remis Antena 3.

Programul de licenţă

Înscrierile la programele universitare de licenţă se fac on-line, în perioada 4 - 9 septembrie, pe platforma admitere.ase.ro, pe care se va desfăşura tot procesul de admitere. Înscrierile se termină pe 9 septembrie, la ora 16. 

Concursul este alcătuit din eseul motivaţional, testul de competenţă lingvistică - pentru candidaţii care optează pentru programe cu predare în limbă străină şi media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media la examenul de Bacalaureat (70%) şi media anilor de studii (30%).

Testul eliminatoriu de competență lingvistică pentru programele de studii cu predare într-o limbă străină se poate echivala cu certificatele de competență lingvistică, recunoscute de ASE. Sunt, de asemenea, absolviți de susținerea testului de competență lingvistică candidații care au urmat studiile liceale în limba străină a programului de licență pentru care optează. 

Programul de masterat

Înscrierile la programele universitare de masterat au loc online, în perioada 9 - 10 septembrie, pe platforma admitere.ase.ro, pe care se va desfăşura tot concursul de admitere. 

Admiterea la programele de masterat se face prin concurs, candidaţii fiind ierarhizaţi în funcţie de media de admitere, calculată ca medie ponderată între rezultatele obţinute la proba de specialitate - 40% şi media examenului de finalizare a studiilor universitare de licenţă - 60%. 

Proba de specialitate constă într-un test grilă de specialitate/interviu de specialitate.

Pentru programele cu predare în limbi străine se susţine, online, o probă de competenţă lingvistică tip interviu, notată cu calificativul admis/respins. Fac excepţie candidaţii care prezintă unul dintre certificatele recunoscute de ASE sau cei care au absolvit programe de licenţă în limba străină a programului de masterat pentru care candidează.

Programul de doctorat

Înscrierile la programele universitare de doctorat au loc în perioada 8 - 9 septembrie şi se desfăşoară integral pe platforma doctorat.ase.ro. Documentele necesare susţinerii examenului de doctorat şi mai multe informaţii sunt disponibile pe pagina Institutului de Studii Doctorale. 

Mai multe informații despre Admiterea la ASE pot fi găsite pe pagina site-ului instituției, www.ase.ro și pe pagina oficială de Facebook.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close