Antena 3 CNN Actualitate Atentat terorist în Irak. Cel puțin cinci persoane au murit

Atentat terorist în Irak. Cel puțin cinci persoane au murit

Atentat terorist în Irak. Cel puțin cinci persoane au murit
18 Noi 2018   •   18:39

Cinci civili, între care trei femei, au fost ucişi duminică în explozia unei maşini capcană la Tikrit, în nordul Irakului, unde atacurile fac în continuare morţi în pofida victoriei anunţate împotriva jihadiştilor, au anunţat surse medicale şi din cadrul poliţiei, relatează AFP. 

Atacul, care a vizat un restaurant din centrul oraşului Tikrit, la 175 de kilometri nord de Bagdad, a provocat de asemenea 16 răniţi, au precizat sursele. 

Atentatul nu a fost revendicat, însă majoritatea atacurilor sunt atribuite sau revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI). 

În decembrie 2017, Irakul a anunţat "sfârşitul războiului" împotriva SI, alungată din toate zonele urbane şi populate pe care le controla din 2014. Cu toate acestea, celule jihadiste sunt încă prezente în ţară, în special în zonele deşertice. 

De la începutul lunii noiembrie, mai multe atacuri sângeroase au vizat diferite cartiere din Bagdad, iar explozia unei maşini capcană a ucis trei persoane la Mosul, cel mai mare oraş din nordul ţării.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close