Antena 3 CNN Actualitate Avem sau nu voie să facem Revelionul în stradă, ca în alți ani? Raed Arafat, răspuns tranșant

Avem sau nu voie să facem Revelionul în stradă, ca în alți ani? Raed Arafat, răspuns tranșant

Raed Arafat a declarat, joi seară, că restricțiile privind circulația pe timpul nopții vor rămâne în vigoare inclusiv de Revelion, ceea ce înseamnă că românii nu vor mai putea să marcheze trecerea în noul an ca până acum.

Avem sau nu voie să facem Revelionul în stradă, ca în alți ani? Raed Arafat, răspuns tranșant
de Dan Gabor    |    10 Dec 2020   •   19:44

Potrivit șefului DSU, în stațiuni, pârtiile vor fi deschise, dar respectând toate regulile care se aplică în jurul lor.

"De exemplu, la restaurante se vor aplica regulile care sunt în hotărârea de guvern și au fost stabilite prin hotărârile anterioare, la hoteluri, la fel, distanțarea, toate regulile trebuie să fie respectate. Bineînțeles, se adaugă la ele regulile care vor fi adoptate prin ordinul miniștrilor care stabilește regulile pentru transportul pe cablu, care este singurul loc care nu este reglementat la acest moment și unde există posibilitatea de transmitere pe timpul folosirii lui dacă acesta est eaglomerat", a spus Raed Arafat.

Întrebat dacă va fi permisă tăierea porcilor, Raed Arafat a răspuns:

"Nu intru peste asta, că nu scrie nicăieri că este interzisă această activitate."

Raed Arafat a precizat și că se vor menține restricțiile privind circulația pe timpul nopții, ceea ce înseamnă că Revelionul îi va găsi pe români în locuințe sau cel mult în fața acestora.

Reporter: Asta înseamnă că la 00.00 românii vor fi nevoiți să stea în case, fiecare la casa lui...?

Raed Arafat: ...Sau în apropiere de casa lui, adică în afara ei. Dar, cum am zis, nu vor festivități, cum au fost în alți ani, în centru sau cu sute de oameni care să se întâlnească pentru acest moment. Și sper ca populația să înțeleagă, chiar dacă sunt convins că vor fi comentarii în acest sens, că acest lucru are importanță în prevenirea răspândirii acestui virus, în speranța că asta va fi singura dată în care vom face așa ceva și că la anul lucrurile se vor întoarce aproape de normalitate", a spus Raed Arafat. 

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile, începând cu data de 14 decembrie, a anunțat joi seara secretarul de stat în MAI Raed Arafat, după ședința CNSU.

Guvernul va emite vineri hotarârea de prelungire a starii de alertă, cu respectarea tuturor măsurilor existente, a precizat Arafat.

În Capitală, unde ritmul îmbolnăvirilor se menține ridicat, vor fi intensificate controalele, iar direcția de sănătate publică și autoritățile locale vor decide ce măsuri se impun, a mai spus Arafat.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close