Antena 3 CNN Actualitate Avertizare meteo ANM de vreme severă imediată în opt judeţe

Avertizare meteo ANM de vreme severă imediată în opt judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în această dimineaţă, o avertizare meteo de vreme severă imediată în opt judeţe, de tip cod galben.

Avertizare meteo ANM de vreme severă imediată în opt judeţe
10 Feb 2020   •   10:12

Potrivit ANM, avertizarea meteo de vreme severă se referă la furtună, respectiv intensificări ale vântului.

Astfel, până la ora 14.00, în judeţele Arad şi Bihor, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze care vor atinge la rafală 55-70 km/h.

În judeţul Cluj, în zona de munte de peste cota 1800, vântul va avea la rafală viteze ce vor depăşi 90-100 de km/h.

De asemenea, avertizarea meteo ANM se referă şi la judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Constanţa, Tulcea, Suceava şi Neamţ.

În acelaşi timp, astăzi, vremea se va încãlzi faţã de zilele precedente, dar dimineaţa va fi rece, pe arii restrânse geroasã în centru şi sud. Cerul se va înnora în cea mai mare parte a ţãrii, iar începând cu orele prânzului aria precipitaţiilor va fi în extindere şi va cuprinde regiunile intracarpatice, iar seara şi noaptea, local şi celelalte zone.

Acestea vor fi mixte în zona montanã, la altitudini, în general de peste 1500 m, va ninge şi se va depune strat nou de zãpadã, iar în restul teritoriului vor predomina ploile. Vor fi condiţii de polei. Izolat, îndeosebi în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali, cantitãţile de precipitaţii vor depãşi 15 l/mp.

Vântul va avea intensificãri la munte, mai ales la altitudini mari, unde rafalele vor depãşi temporar 80...90 km/h spulberând zãpada, dar şi în restul ţãrii, cu precãdere în regiunile vestice şi estice, în general, cu viteze de 50...60 km/h. Mai ales dimineaţa, în zonele joase, izolat va mai fi ceaţã.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 4 şi 12 grade, iar cele minime între -2 şi 6 grade.

Presiunea atmosferică va scãdea dinspre nord-vest la valori joase, încât regimul baric se va schimba rapid într-unul ciclonic.

×
Subiecte în articol: vremea
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close