Antena 3 CNN Actualitate Avocatul Poporului solicită președintelui clarificarea lucrurilor privind carantinarea persoanelor vârstnice

Avocatul Poporului solicită președintelui clarificarea lucrurilor privind carantinarea persoanelor vârstnice

Avocatul Poporului, Renate Weber, solicită președintelui Klaus Iohannis și Guvernului să lămurească dezbaterea din spațiul public privind carantinarea oamenilor care au peste 65 de ani.

Avocatul Poporului solicită președintelui clarificarea lucrurilor privind carantinarea persoanelor vârstnice
Sursa foto: antena3
21 Apr 2020   •   11:32

Informația a apărut în decursul zilei de ieri și a fost intens discutată. 

”Noi am reacționat chiar în dimineața aceasta pentru că în ultimele zile am primit nenumărate petiții și sesizări la instituția Avocatului Poporului în legătură cu temerea pe care persoanele vârsnice au manifestat-o după ce în spațiul public au apărut tot felul de așa-zise planuri, așa-zise declarații. Nu este de competența noastră să le lămurim, dar decretul cu privire la instituirea stării de urgență și cel de prelungire a stării de urgență, vorbesc foarte clar de interzicerea propagandei false și de obligația autorităților de a informa în mod corect”, a declarat Renate Weber pentru Antena 3.

”Din acest motiv, le solicităm cu maximă fermitate și președintelui și premierului dar și Grupului de Comunicare Strategică nu doar să clarifice, ci și să dea asigurări populației că sub nicio formă nu se va pune problema ca vreo măsură de tip totalitar, de exemplu îndepărtatea persoanelor de peste 65 de ani din familii, sau din casele lor, niciodată în România, stat de drept și democratic o asemenea măsură nu se va lua”, a adăugat Avocatul Poporului.

Având în vedere că solicirea a fost făcută abia în această dimineață, Renate Weber a declarat că nu a primit, încă, niciun răspuns. 

×
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close