Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Dacă se acceptă modificarea Constituţiei, demisionez cu o lună înainte de legislative

Băsescu: Dacă se acceptă modificarea Constituţiei, demisionez cu o lună înainte de legislative

Băsescu: Dacă se acceptă modificarea Constituţiei, demisionez cu o lună înainte de legislative
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    13 Iun 2012   •   20:39

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, în cadrul unei conferinţe de presă, că îşi menţine poziţia privind demisia, cu o lună înainte de legislative, dacă se acceptă modificarea Constituţiei şi aplicarea referendumului privind Parlamentul unicameral cu 300 de aleşi.

"Dacă se scurtează mandatul preşedintelui la patru ani şi dacă se pun în aplicare, aşa cum am spus şi în scrisoarea adresată liderilor USL, dacă se pune în aplicare referendumul, sunt de acord, pentru corelarea mandatelor Parlamentului cu al Preşedintelui, să încetez mandatul meu de bună voie, prin demisie, cu o lună înainte de alegerile legislative", a afirmat preşedintele în conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a menţionat faptul că realizează "cât rău" face României decalarea mandatelor Parlamentului şi al preşedintelui.

"Îmi dau seama cât rău face României decalarea mandatelor, pentru că preşedintele este la început de mandat, Parlamentul este la sfârşit de mandat şi lucrurile se complică exact din acest motiv. În plus, orice preşedinte nu poate merge în campanie cu un program, iar pe urmă să constate că în alegeri are majoritate din altă parte. Bine este să fie şi prezidenţialele simultan şi cel mai probabil şi preşedintele şi formaţiunile politice care îl susţin ar avea mandat simultan", a mai spus Băsescu.
   

×
Subiecte în articol: presedinte
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close