Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, despre clanurile interlope: O să ajungem să ne fie frică să mergem pe stradă, dacă statul nu face ce trebuie

Băsescu, despre clanurile interlope: O să ajungem să ne fie frică să mergem pe stradă, dacă statul nu face ce trebuie

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune, despre situaţia interlopilor din România, că instituţiile statului au ajuns să aibă o atitudine defensivă faţă de aceste clanuri, iar asta trebuie să se schimbe, pentru că altfel vom ajunge să ne fie frică să ieşim din case.

Băsescu, despre clanurile interlope: O să ajungem să ne fie frică să mergem pe stradă, dacă statul nu face ce trebuie
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    05 Aug 2020   •   12:43

"Că s-or omorî între ei, s-or omorî între ei, dar fac lucruri mult mai ticăloase: își împart țara, își împart orașele, își împart zonele de acțiune a grupărilor, pentru că oamenii ăștia nu sunt în câmpul muncii și trăiesc într-un lux exorbitant. 

Băsescu: După protocoale, SRI s-a retras din supravegherea grupărilor de crimă organizată

Traficul de mașini continuă să-l facă, că de asta și-au lăsat parte din bandă pe unde au fost până acum, traficul de carne vie merge înainte fără probleme, traficul de droguri funcționează, taxele de protecție le impun acum. Vedeți ce au pățit chiar maneliștii, cărora le iau banii sau le dijmuiesc sumele pe care le încasează. Asta înseamnă că statul trebuie să se ranforseze foarte rapid pe zona asta. (...) După protocoale, SRI s-a retras din supravegherea grupărilor de crimă organizată", a declarat Traian Băsescu, marţi seara, potrivit b1.ro.

Europarlamentarul PMP spune că autoritățile ar trebui să fie în ofensivă față de aceste rețele infracționale, însă ele sunt în defensive. În acest sens, MAI trebuie să fie mai implicat în destructurarea grupărilor, iar SRI trebuie să intervină şi el, a recomandat fostul şef de stat.

Băsescu: MAI să fie mai implicat în destructurarea grupărilor, SRI să le supravegheze

"Trebuie restabilită implicarea unor unități de informații puternice ale Ministerului de Interne, SRI trebuie să revină pe câmpul de culegere a informațiilor de la grupările interlope. (...) Eu n-am ezitat să introduc în Strategia de Securitate Națională lupta cu crima organizată și a luat-o ca sarcină de căpătâi și Ministerul de Interne, și SRI. Punct!", a mai explicat politicianul.

"Odată diminuată activitatea în străinătate, își vor extinde activitățile în România, vor trece la tâlhărie masiv, la spargeri de case, care deja se întâmplă tot mai des în Ilfov și București. O să ajungem să ne fie frică să mergem pe stradă, dacă statul nu face ce trebuie: risc de securitate națională și toate structurile mobilizate pentru lichidarea acestor grupări sau punerea lor sub control", a avertizat Băsescu.

Declaraţiile fostului preşedinte Traian Băsescu vin în contextul în care liderul clanului Duduienilor, Emi Pian, a fost ucis luni noapte, de o grupare rivală, în sectorul 1 din Capitală, după neînțelegeri la barbut.

×
Subiecte în articol: interlopi
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close