Antena 3 CNN Actualitate Băsescu recordman mondial la viteză de reacţie

Băsescu recordman mondial la viteză de reacţie

Băsescu recordman mondial la viteză de reacţie
18 Mai 2007   •   11:53

Preşedintele suspendat Traian Băsescu figurează pe lista recordurilor mondiale înregistrate de World Records Academy pentru cel mai rapid răspuns prezidenţial la o solicitare a unui cetăţean. Băsescu a fost ales pentru că a emis în mai puţin de două ore un Decret Prezidenţial prin care conferea Ordinul Naţional ?Steaua României? profesorului Liviu Librescu, ucis în masacrul de la Virginia Tech din SUA. Băsescu va intra în următoarele zile în posesia certificatului dat de Academia Recordurilor Mondiale, iar recordul său va fi înregistrat în ediţia 2008 a Cărţii Recordurilor Mondiale, publicaţia oficială a Academiei.

?Farmecul poveştii care ne-a convins să recunoaştem acest record mondial oarecum neobişnuit (dar foarte plăcut din punct de vedere uman) a fost că un preşedinte care ştia că mai are doar câteva ore la dispoziţie, înainte de a fi suspendat de Parlament, un preşedinte care trebuie să aprobe şi să semneze tone de documente în timpul ultimelor sale ore ca preşedinte, a lăsat totul deoparte - la solicitarea unui cetăţean obişnuit (o studentă la marketing în vârstă de 23 de ani!) - şi a făcut ceea ce un preşedinte trebuie să facă în primul şi în primul rând: şi-a servit ţara, dincolo de orice, chiar şi dincolo de propriile probleme politice?, a declarat preşedintele Academiei Recordurilor Mondiale, Tom Howard.

Academia Recordurilor Mondiale, cu sediul în SUA, înregistrează recorduri din toate domeniile la nivel mondial. Potrivit reprezentanţilor Academiei, aceasta este singura organizaţie care acceptă să verifice recordurile înregistrate de alte organizaţii internaţionale şi locale din întreaga lume, precum şi de orice altă sursă care semnalează existenţa vreunui record.

Gama recordurilor înregistrate este foarte variată, pornind de la recorduri ?serioase?, cum ar fi recordul pentru cele mai multe răspunsuri din partea liderilor lumii şi a organizaţiilor mondiale sau recordul pentru cea mai lungă carieră ca şef al poliţiei, şi ajungând până la recorduri mai mult sau mai puţin trăznite, precum recordul pentru cel mai bătrân absolvent de liceu, pentru cel mai tânăr câştigător al Campionatului Mondial de Formula 1, pentru cea mai valoroasă monedă a lumii (un milion de dolari), dar şi recordul pentru cea mai lungă masă de restaurant sau pentru cel mai mare studio de înregistrări sub formă de bulă de aer.

Rompres

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close