Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: România este pregătită să preia 3.500 de refugiaţi din Ucraina

Băsescu: România este pregătită să preia 3.500 de refugiaţi din Ucraina

Băsescu: România este pregătită să preia 3.500 de refugiaţi din Ucraina
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
19 Feb 2014   •   20:30

România poate prelua, pentru început, 3.500 de refugiaţi din Ucraina, a declarat preşedintele Traian Băsescu, miercuri, făcând referire la conflictul deschis din statul vecin, anunţând totodată că România va fi de acord, la CAE, cu sancţiuni individuale pentru responsabilii ucraineni.
   
"În ceea ce priveşte Ucraina, am avut o discuţie despre cazare pentru refugiaţi cu factorii de execuţie, structuri de informaţii care veghează la siguranţa frontierei, şi MAE", a spus Băsescu.
   
Potrivit acestuia, aprecierea generală este că România trebuie să arate deplină stabilitate.
   
"România e pregătită dacă va fi un flux de imigranţi să-i preia, sigur, în faza initiala circa 3.500", a spus preşedintele.

Traian Băsescu a mai declarat că joi, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe (CAE), România va fi de acord cu aplicarea de sancţiuni individuale pentru cei responsabili de aplicarea excesivă a forţei la Kiev, dar a subliniat că nu este momentul unor sancţiuni economice împotriva Ucrainei.
   
"S-a trecut un prag şi nu se poate merge mai departe (...) Forţele de ordine au fost provocate, dar răspunsul a fost disproporţionat. Cei 25 de morţi sunt exemplificarea faptului că ambele părţi au depăşit nişte limite, iar principala responsabilitate revine statului, care a răspuns cu o forţă disproporţionată provocărilor", a precizat Traian Băsescu.
   
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, participă, joi, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE privind situaţia din Ucraina, informează MAE.
   
Reuniunea ministerială va prilejui o dezbatere amplă privind cele mai recente evoluţii şi abordarea de către UE a situaţiei de la Kiev, precizează sursa citată.
   

×
Subiecte în articol: Ucraina Titus Corlăean
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close