Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Televiziunea Română trebuie desfiinţată şi reînfiinţată pe alte baze

Băsescu: Televiziunea Română trebuie desfiinţată şi reînfiinţată pe alte baze

Băsescu: Televiziunea Română trebuie desfiinţată şi reînfiinţată pe alte baze
Sursa foto: Foto: Mediafax
13 Iun 2012   •   19:20

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, în cadrul conferinţei de presă de la Palatul Cotroceni, că Televiziunea Română ar trebui desfiinţată şi reînfiinţată pe alte baze, explicând că aceasta a ajuns o afacere. În acest sens, Băsescu dă exemplul unei "televiziuni care funcţionează în două camere şi este mai dinamică decât TVR".
   
"Mărturisesc că nu mă pricep la chestiuni din zona asta media, dar vreau să ştiţi, în modul cel mai cinstit, un punct de vedere despre TVR. Trebuie desfiinţată şi reînfiinţată pe alte baze. Nu poate funcţiona aşa. Vezi o televiziune în două camere care funcţionează şi e mai dinamică decât Televiziunea Română şi fără datorii. Sigur, nu spune nimeni că nu trebuie să avem o televiziune de stat, dar această televiziune a ajuns o afacere şi domnul Lăzescu vă poate confirma pentru că am discutat de câteva ori cu domnia sa", a spus Băsescu.

"E evident că acolo sunt afaceri de familie, sunt afaceri intertrusturi, o televiziune cu 3.500 de salariaţi care cumpără atâta producţie de pe piaţă, nu ştiu ce face cu atâţia salariaţi", a mai arătat şeful statului.
   
Potrivit preşedintelui, ar trebui numit un manager de televiziune la TVR, care să răspundă unor exigenţe date de lege pentru că este televiziune publică.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, miercuri, o conferinţă de presă în care a explicat modul în care funcţionează instituţiile Europene. Băsescu a anunţat că va susţine o conferinţă de presă, după ce ieri i-a acuzat pe cei din USL că nu cunosc cum funcţionează Uniunea Europeană.

×
Subiecte în articol: televiziunea romana TVR afacere
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close