Antena 3 CNN Actualitate Bazinul măcinat de o TENIE al unei femei, reconstruit printr-o operaţie în premieră în România

Bazinul măcinat de o TENIE al unei femei, reconstruit printr-o operaţie în premieră în România

Bazinul măcinat de o TENIE al unei femei, reconstruit printr-o operaţie în premieră în România
Sursa foto: Foto: Antena 1
14 Iun 2012   •   23:24
Premieră medicală în România. Unei femei i s-a reconstruit osul bazinului mâncat de o tenie. Doctorii au reuşit să reconstruiască o parte a bazinului acesteia, care avea oasele măcinate de o tenie.

Aceasta a fost singura cale ca femeia să nu-şi piardă piciorul drept. Pentru aceasta reuşită medicală, trei echipe de chirurgi au lucrat la foc continuu vreme de 12 ore într-un spital privat din Capitală.

Echipa de medici condusă de profesorul Mihai Popescu a trecut printr-un test de foc. Specialiştii au fost puşi în faţa unui caz rar, o operaţie extrem de complicată.

Femeia de 35 de ani suferea încă din copilărie de o boală care, spun medicii, este mai frecvent întâlnită în ţările din lumea a treia, ţările sărce. Un vierme îi mânca oasele, o tenie.

Pe unul din oasele bazinului, osul iliac, s-au format nişte chisturi produse de viermii paraziţi numiţi ştiinţific echinococcus. Tenii, în limbaj comun. Luate din carnea animalelor precum vita sau porcul. Aceşti paraziţi au erodat aproape tot osul şi astfel femeia a ajuns să meargă greu chiar şi in cârje. A fost necesară înlocuirea osului bolnav cu unul primit de la o bancă de oase din străinatate, iar la articulaţie s-a montat o proteză.

În cazul în care operaţia nu ar fi avut loc, boala s-ar fi extins şi ar fi dus la amputarea piciorului tinerei. Mai mult, paraziţii ar fi ajuns şi la organele interne.  În străinătate operaţia de înlocuire a bazinului poate să ajungă şi la o sută de mii de euro. La noi costul ei e la jumătate.

 

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close