Antena 3 CNN Actualitate Beatrice Mahler, manager Institutul Marius Nasta: ''Sunt foarte îngrijorată. Nu văd o evoluţie favorabilă, cel puţin în acest moment”

Beatrice Mahler, manager Institutul Marius Nasta: ''Sunt foarte îngrijorată. Nu văd o evoluţie favorabilă, cel puţin în acest moment”

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre creşterea alarmantă de cazuri cu COVID-19.

Beatrice Mahler, manager Institutul Marius Nasta: ''Sunt foarte îngrijorată. Nu văd o evoluţie favorabilă, cel puţin în acest moment”
de Iulia Gorgorin    |    14 Oct 2020   •   14:55

Beatrice Mahler a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre situaţia de la Spitalul Marius Nasta din Capitală, unde numărul pacienţilor internaţi cu forme tot mai severe, iar numărul de paturi disponibile este tot mai mic.

Recorduri triste la Marius Nasta. Numărul de pacienţi care ajung este tot mai mare!

 Pacienţii care sunt internaţi în saloane au forme tot mai severe. Nevoia de oxigen la persoanele internate impune soluţii extrem de dificil de abordat, în condiţiile în care nu avem fiecare pat conectat la sistemul de oxigen şi încercăm să facem acest lucru, pentru că altfel probabil ne aşteaptă vremuri foarte grele.

Din păcate, numărul de pacienţi care ajung la Marius Nasta şi care necesită internare este mare. Refuzăm pacienţi la telefon, pentru că în acest moment, există o coordonare cu centrul operativ şi există un număr tot mai mic de pacienţi pe care putem să în acceptăm din alte spitale din Bucureşti. Ieri am acceptat doar doi, pentru că pacienţii care se prezintă la Marius Nasta şi necesită internare au saturaţii scăzute şi practic aşteaptă eliberarea unui pat.

Sunt pacienţi care ajung de la domiciliu cu saturaţii scăzute, saturaţii pe care pacienţii nu le percep ca fiind scăzute şi care au comorbidităţi, bineînţeles. Prezenţa la medic trebuie să fie obligatorie, în momentul în care saturaţia de pe acel aparat, scade sub 93%.

Starea generală alterată, durerile de cap intense impun solicitarea serviciului 112 şi transport către primul spital care trebuie să ofere asistenţă

Dacă măsurile de restricţie nu sunt respectate, din păcate numărul de cazuri va creşte şi în următoarea săptămână. Nu văd o evoluţie favorabilă, cel puţin în acest moment.

Sunt chiar foarte îngrjorată de modul în care vor putea face faţă spitalele din Bucureşti la numărul de cazuri care este în creştere

Suntem în discuţii şi cu Ministerul Sănătăţii şi cu IGSU pentru a creşte numărul de paturi de Terapie Intensivă. Sperăm să realizăm acest lucru cât de curând, pentru că este o nevoie reală care trebuie acoperită şi trebuie să ne pregătim în acest sens'', a declarat Beatrice Mahler la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Beatrice Mahler Marius Nasta
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close