Antena 3 CNN Actualitate Anunțul făcut de ministrul Culturii. Beatrice Rancea, manager interimar la Opera Naţională Bucureşti

Anunțul făcut de ministrul Culturii. Beatrice Rancea, manager interimar la Opera Naţională Bucureşti

Anunțul făcut de ministrul Culturii. Beatrice Rancea, manager interimar la Opera Naţională Bucureşti
24 Mai 2016   •   15:14

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a anunţat marţi, pe pagina sa de Facebook, că o va numi pe Beatrice Rancea în funcţia de manager interimar la Opera Naţională Bucureşti şi că va demara procedurile de separare ale ONB de Teatrul Naţional de Operetă şi Muzical „Ion Dacian”.

Mesajul publicat pe Facebook:

„Ministrul Culturii – Corina Șuteu o va numi, miercuri, 25 mai, pe doamna Beatrice Rancea în funcția de manager interimar la Opera Națională din București. Totodată, Ministerul va demara procedurile de separare a Operei Naționale din București de Teatrul Național de Operetă și Muzical „Ion Dacian” fuzionate prin Hotărârea de Guvern nr. 741/2013, urmând ca în cel mai scurt timp posibil cele două instituții de spectacol să fie reorganizate și să-și poată relua activitatea artistică într-o nouă formulă.

Ministrul Culturii: „Situația de la Opera Națională din București impune un reglaj în mai mulți pași. Cronicizarea situației de față și complexitatea ei mă determină să am o abordare rațională; nu cred în rezolvarea și reformarea violentă a instituțiilor. Există o mare oportunitate în această situație, oportunitatea de a corecta anumite disfuncționalități în organizarea instituțiilor de spectacol din România. Este, cred, cel mai potrivit moment să amendăm o decizie dintr-un mandat anterior, care a dus la fuzionarea a două instituții de cultură cu specific, public și repertoriu diferite. Consider, totodată, că instituțiile de spectacol din România trebuie să înțeleagă ca fiind fundamentale colaborările internaționale și deschiderea către performanță artistică reală. Asigur artiștii Operei Naționale din București și ai Teatrului Național de Operetă și Muzical „Ion Dacian” de suportul Ministerului Culturii, care va acompania reformarea acestora și le va garanta resurecția unui spirit internaționalist, exigent și strălucitor”.”

×
Subiecte în articol: Opera Nationala Bucuresti
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close