Antena 3 CNN Actualitate Acești biscuiţi au fost retraşi de la vânzare în urma unei alerte europene. Atenție! Conțin prea mult oxid de etilenă

Acești biscuiţi au fost retraşi de la vânzare în urma unei alerte europene. Atenție! Conțin prea mult oxid de etilenă

Un lot de biscuiţi cu susan a fost retras de la vânzare de producător în urma unei alerte europene privind conţinutul peste limita admisă a oxidului de etilenă din seminţele de susan utilizate.

Acești biscuiţi au fost retraşi de la vânzare în urma unei alerte europene. Atenție! Conțin prea mult oxid de etilenă
Sursa foto: ansvsa.ro
de Silvia Țigănilă    |    15 Dec 2020   •   12:00

”În urma unei alerte europene privind conţinutul peste limita admisă a oxidului de etilenă în seminţele de susan folosite la fabricarea produsului Crackers susan 150g, CROCO iniţiază o rechemare a produsului”, anunţă Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Este vorba despre loturile care au următoarele caracteristici: - Denumire produs: CROCO BISCUITI CRACKERS SUSAN 150g - Marcă: CROCO - Cod de bare al produsului: 5941194002959 - Prezentare: PUNGA 150g - LOT PRODUS lot L001051120,  data fabricatie 05.11.2020 data expirare 02.08.2021.

Biscuiţi vor fi retrași de la comercializare şi vor fi distruși

”Produsele care poartă datele limită de consum menţionate mai sus vor fi retrase de la comercializare şi vor fi distruse. Cu toate acestea, unele dintre aceste produse au fost comercializate înainte de de inițierea măsurii de retragere.

Cei care deţin aceste produse sunt rugaţi să nu le consume şi să le aduca înapoi la magazin”, anunţă ANSVSA.

ANSVSA preciza atunci că oxidul de etilenă poate prezenta un risc potenţial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung.

×
Subiecte în articol: biscuiti susan etilenă
Parteneri
Ce trebuie să conţină rucsacul de urgenţă în caz de cutremur
x close