Antena 3 CNN Actualitate BLACK FRIDAY 2018. Şeful ANPC: „E greu de spus cât de oneste sunt preţurile de Black Friday. Deja avem reclamaţii”

BLACK FRIDAY 2018. Şeful ANPC: „E greu de spus cât de oneste sunt preţurile de Black Friday. Deja avem reclamaţii”

BLACK FRIDAY 2018. Şeful ANPC: „E greu de spus cât de oneste sunt preţurile de Black Friday. Deja avem reclamaţii”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    16 Noi 2018   •   10:50

BLACK FRIDAY 2018. Este greu de spus cât de oneste sunt preţurile practicate de comercianţi în timpul promoţiei Black Friday, iar consumatorii trebuie să fie foarte atenţi, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Pîrvu.

emag.ro Black Friday 2018 frigidere. 9 preturi ce scad mai ceva ca temperaturile

„Până la această dată, doar Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov a înregistrat 40 de reclamaţii prin care se sesizează nerespectarea termenelor de livrare, anularea comenzilor şi nerestituirea contravalorii produselor în termenul legal. Procedurile de soluţionare a acestor sesizări sunt încă în curs”, a precizat Pîrvu.

eMAG Black Friday 2018 televizoare 4K Ultra HD sub 1.000 de lei

BLACK FRIDAY 2018. El a susţinut că reprezentanţii ANPC se autosesizează inclusiv în cazul postărilor pe Facebook ale consumatorilor nemulţumiţi, precum şi în cazul relatărilor din presă.

eMAG Black Friday 2018. Vacante, bilete la meciuri, aur si analize ieftine

Întrebat cât de oneste apreciază că sunt preţurile în timpul campaniilor Black Friday, în general, pe o scară de la 1 la 10, şeful ANPC a răspuns: „E greu de spus”.

BLACK FRIDAY 2018. ANPC îi sfătuieşte pe consumatori, pentru cumpărăturile online, să verifice stocul existent şi preţul afişat pe site, dacă acesta este integral (conţine sau nu TVA) şi dacă include costul de livrare. Consumatorul poate contacta comerciantul prin telefon pentru a cere informaţii suplimentare asupra produsului, serviciilor post-vânzare sau a condiţiilor de livrare. Inclusiv modul în care acesta răspunde la întrebări îi poate oferi consumatorului indicii asupra seriozităţii vânzătorului.

eMAG Black Friday 2018 a inceput! 19 oferte explozive

BLACK FRIDAY 2018. Consumatorul trebuie să ştie că, din momentul în care a primit un produs comandat pe internet, are dreptul de returna produsul în 14 zile fără a preciza vreun motiv. În acest caz, primeşte înapoi banii în termen tot de alte 14 zile.

emag.ro Black Friday. TOP 9 oferte proaspete pe siteul eMAG

Foarte important este şi faptul că, în cazul în care magazinul online nu precizează expres despre termenul de 14 zile în care oamenii pot returna produsele, acest termen se prelungeşte cu încă 12 luni.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close