Antena 3 CNN Actualitate Cum comentează Bogdan Aurescu amenințările Rusiei privind scutul antirachetă de la Deveselu

Cum comentează Bogdan Aurescu amenințările Rusiei privind scutul antirachetă de la Deveselu

Cum comentează Bogdan Aurescu amenințările Rusiei privind scutul antirachetă de la Deveselu
Sursa foto: Foto captura Antena 3
12 Mai 2016   •   14:10

Bogdan Aurescu, consilier prezidențial la Departamentul de Politică Externă și fost ministru MAE, a comentat, într-o intervenție la Antena 3, amenințările Rusiei la adresa scutului antirachetă desfăşurat de americani în România, la baza de la Deveselu.

”Nu vorbim de lucruri noi. Federația Rusă tot repetă aceste mesaje de amenințare la adresa aliaților NATO. Am văzut și declarațiile de astăzi. Nu avem de-a face cu un proiect ofensiv, ci cu unul defensiv. Lucrurile sunt scrise foarte clar în acordul pe care l-am negociat. Din punct de vedere tehnic, acest sistem nu poate să fie convertit într-unul ofensiv”, a spus Bogdan Aurescu.

Reacția Rusiei la activarea scutului antirachetă de la Deveselu

Consilierul prezidențial a subliniat importanța acestei baze de la Deveselu, care întărește securitatea României și protecția teritoriului NATO- european.

”Este un moment foarte important mai ales pentru mine, ca fost negociator al acestui Acord. Pentru că rareori se întâmplă să vezi cum un proiect pe care l-ai început de la momentul zero ajunge să se concretizeze, să se transforme într-o realitate palpabilă”, a mai spus Bogdan Aurescu.

 

×
Subiecte în articol: Bogdan Aurescu
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close