Bogdan Chirieac: Când vrei să pui pe cineva în genunchi, întâi pronunți niște termeni inacceptabili

14 Noi 2018   •   19:40
Bogdan Chirieac: Când vrei să pui pe cineva în genunchi, întâi pronunți niște termeni inacceptabili

Întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis și premierul britanic Theresa May a fost anulată. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la Antena 3.

Ședința guvernului britanic în care se discută textul acordului pentru Brexit s-a prelungit, deoarece miniștrii nu au căzut de acord, prin urmare întâlnirea cu Klaus Iohannis nu a mai avut loc.  

„Trebuie să analizăm lucrurile și în contextul MCV-ului și rezoluției de ieri. Știți ce mă frapează de câteva ore? Termenii inacceptabili în care au fost redactate. Niciun stat nu ar accepta termenii de acolo. La modul oprește implementarea legilor votate de Parlament, oprește revocarea procurorului. Când vrei să pui pe cineva în genunchi, întâi pronunți niște termeni inacceptabili. Îmi este teamă că întâlnirea anulată nu se referă la ofensa făcută de vacanța domnului Iohannis. O văd în contextul de ieri, din Parlamentul European, în care reprezentantul României, care nu este altul decât președintele Iohannis... Dânsul este președintele noastru, nu este altcineva! Câtă vreme doamna May spune nu am timp să mă întâlnesc cu dumneavoastră rezultă că ori nu este oportună întâlnirea, ori urmează să se întâmple ceva și, atunci, nu are timp de pierdut. Coroborați-o și cu Finlanda, care se oferea ieri să vină în locul României la președinția UE, și cu termenii inacceptabili din rezoluție, din MCV. Termenii rezoluției sunt inacceptabili pentru un stat independent și suveran. România nu îi poate accepta", a declarat, miercuri, analistul Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la Antena 3, în cadrul unei ediții speciale.

Parteneri
x close