Antena 3 CNN Actualitate Bogdan Oprea, directorul BGS: Mall-ul din Militari se afla de mult în zona de influenţă a clanului Preda

Bogdan Oprea, directorul BGS: Mall-ul din Militari se afla de mult în zona de influenţă a clanului Preda

Bogdan Oprea, directorul BGS: Mall-ul din Militari se afla de mult în zona de influenţă a clanului Preda
Sursa foto: Sinteza Zilei
22 Feb 2009   •   22:49

Mall-ul din Militari se afla în zona de influenţă a clanului Preda de foarte mult timp. Declaraţia a fost făcută duminică, de către preşedintele Grupului de firme BGS, Bogdan Oprea, în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii Sinteza Zilei, în care au mai fost invitaţi şi Mugur Ciuvică, Mircea Badea şi Victor Ciutacu.
Bogdan Oprea a oferit câteva lămuriri cu privire la scandalul iscat sâmbătă seară în incinta unui complex comercial din cartierul Militari. Potrivit acestuia, membrii clanului Preda, protagoniştii scandalului, percep o anumită taxă de protecţie de la fiecare comerciant. Magazinele nu au, însă, prevăzute astfel de taxe în buget, astfel că, sub presiunea ameninţărilor, comercianţii se văd nevoiţi să accepte un oarecare "compromis".
Cum magazinele au un buget pentru diversele pierderi care sunt provocate de furturi, unii comercianţi se înţeleg cu cei care percep taxe să "închidă ochii" la micile jafuri stabilite în prealabil. În final, susţine Oprea, comercianţii raportează furturi mai mari.
"Patronii nu au cum să-i tragă la răspundere pentru ce se întâmplă", a mai declarat Bogdan Oprea.
Sâmbătă seară, membrii clanului interlop Preda s-au luat la bataie cu angajatii firmei ce asigura paza mall-ului. Liderul clanului, luptător sportiv, îl acuză pe patronul firmei de pază că a ordonat agenţilor să-i atace, deşi nu avea vreun motiv.
Intervenţia forţelor de ordine a pus capăt scandalului. În zonă au fost mobilizaţi zeci de agenţi de ordine, poliţişti şi jandarmi. Scandalul a pornit după ce mai mulţi membri ai clanului Preda, înarmaţi cu cuţite şi bâte, au blocat intrarea în mall cu o maşină şi s-au luat la ceartă cu reprezentanţii firmei care asigură paza în centrul comercial. Scandalagiii riscă închisoarea pentru tentativă de omor, ultraj contra bunelor moravuri şi distrugere.
Clanul Preda este renumit în lumea interlopă a Capitalei. Gruparea, condusă de Eugen Preda şi de fratele său, Adrian, care controlează cartierul Militari, a mai fost implicată şi în alte incidente grave. Eugen şi Adrian Preda au deveniti cunoscuti în lumea interlopă bucureşteană după ce s-au implicat în mai multe bătăi de stradă. Ei au fost protagoniştii unui scandal de proporţii petrecut, la începutul anului trecut, în complexul studenţesc Regie.
Nu este singurul incident în care apare numele fraţilor Preda. Cei doi au fost implicaţi, vara trecută, într-un scandal petrecut la un alt mall bucureştean. Interlopii au înjunghiat trei bărbaţi în Plaza Romania, membri ai unui clan rival. Ei au fost cercetaţi atunci pentru ultraj, distrugere şi tentativă de omor.
Arestaţi iniţial, cei doi fraţi au fost puşi în libertate, în octombrie 2008, după ce judecătorii nu au mai prelungit mandatele de arestare preventivă. Odată eliberat, Eugen Preda a fugit în Turcia. S-a întors în ţară după numai două săptămâni şi s-a predat anchetatorilor. Impresionaţi de gest, judecătorii nu l-au mai arestat. Mai mult. Eugen Preda a fost lăsat să plece la Varşovia, anul trecut, pentru a participa cu lotul României la o competiţie de arte marţiale.
Duminică seară, trei dintre atacatorii de sâmbătă au părăsit Tribunalul pentru că le-a expirat mandatul de reţinere.
Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3
Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3
Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close