Antena 3 CNN Actualitate Bomba cu ceas din Țăndărei. Posibil focar de coronavirus în mijlocul comunității de romi. Recorder: Ar exista mai mulți morți decât sunt declarați oficial!!

Bomba cu ceas din Țăndărei. Posibil focar de coronavirus în mijlocul comunității de romi. Recorder: Ar exista mai mulți morți decât sunt declarați oficial!!

Orașul Țăndărei din județul Ialomița este pe cale să se transforme într-un adevărat focar de coronavirus după ce peste 20 de persoane au fost depistate pozitiv în ultimele zile și din ce în ce mai multe se prezintă la spitalul din oraș cu simptome specifice.

Bomba cu ceas din Țăndărei. Posibil focar de coronavirus în mijlocul comunității de romi. Recorder: Ar exista mai mulți morți decât sunt declarați oficial!!
Sursa foto: vox.com
01 Apr 2020   •   23:00

Cadrele medicale de la spitalul din Țăndărei vorbesc de cel puțin șapte persoane decedate din această cauză, în timp ce statisticile oficiale arată numai cinci morți în tot județul Ialomița.

Focarul ar fi izbucnit în comunitatea de romi din Țăndărei, în rândul căreia, în ultimele săptămâni, au existat sute de persoane care s-au întors în țară din zone roșii precum Italia, Spania, Franța sau Germania. Mulți dintre ei n-au respectat izolarea și au transmis virusul cu repeziciune în interiorul comunității, potrivit Recorder.

Autoritățile locale admit că situația este din ce în ce mai gravă la Țăndărei și spun că au cerut ajutorul Armatei pentru a-i putea stăpâni pe cei care nu respectă regulile impuse de autorități.

„Au murit șase persoane pe care eu le știu sigur, infectate cu noul coronavirus. A șaptea a murit astăzi (n.r. – ieri), un bărbat de 60 și ceva de ani. Toți au fost romi, toți din Țăndărei. Sunt foarte mulți contaminați. În spital au venit de vineri și până acum șapte sau opt persoane suspecte de coronavirus, pentru testare.

Trei au fost deja confirmate. Vin cu temperatură, cu dureri de gât, cu tuse. Când ajung la noi, sunt internați pe secția Pediatrie transformată într-un fel de secție de preluat suspecți de coronavirus. Asistentele îmbracă un costum de dimineața până seara. Nu se pot duce nici la WC, că dacă-l dau jos, trebuie altul, și nu mai au de unde”, a declarat un cadru medical, sub protecția anonimatului.

Informația privind numărul deceselor din Țăndărei nu a putut fi confirmată oficial, pentru că Ministerul Sănătății nu a răspuns întrebărilor Recorder.

 

 

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close