Antena 3 CNN Actualitate Bucureştenii, fără apă caldă de câteva zile: "E super bine. Ne spălăm cu apă de ploaie. Ne-am obişnuit!"

Bucureştenii, fără apă caldă de câteva zile: "E super bine. Ne spălăm cu apă de ploaie. Ne-am obişnuit!"

De ce n-avem apă caldă în Bucureşti? Autorităţile ridică din umeri. Spun că ar fi o eroare umană în timpul unei revizii la compania Elcen. În loc să oprească pe rând Centralele Electrice de Termoficare care alimentează Bucureştiul, cei de la Elcen ar fi oprit două în acelaşi timp, iar cele rămase n-au mai făcut faţă. Oficialii mai spun şi că reţeaua este îmbătrânită şi are nevoie de reparaţii majore.

Bucureştenii, fără apă caldă de câteva zile: "E super bine. Ne spălăm cu apă de ploaie. Ne-am obişnuit!"
de Radu Tiliță    |    14 Mai 2021   •   09:34

De 10 zile, sute de blocuri din Capitală nu au apă caldă. Astfel, pentru a se spăla, oamenii sunt nevoiţi să încălzească apa la aragaz. 

Bucureştenii care sunt conectaţi la reţeaua centralizată încep să se obişnuiască să nu aibă căldură sau apă caldă.

"E super bine. Ne spălăm cu apă de ploaie. Ne-am obişnuit!", a spus o femeie din Capitală.

Cele mai mari probleme se înregistrează în sectoarele 1, 4 și 5, iar cauza ar fi o serie de avarii produse în ultimele zile la reţeaua de termoficare. 

Eroare umană în timpul unei revizii la compania Elcen

Autorităţile ridică din umeri şi spun că problemele recente au apărut din cauza unei eroari umane.

"Anul acesta s-au oprit două CET-uri mari, însemnând Progresul şi Grozăveştiul. Practic, la ora actuală fiind doar apă caldă se furnizează doar din două CET-uri mari, Sud şi Vest. În momentul în care se produc aceste schimbări de arii pentru alimentarea din aceste două CET-uri, dată fiind vechimea conductelor, apar avarii şi apar disfuncţionalităţi", a declarat Adrian Gătlan, director adjunct Termoenergetica. 

Din cauza acestei avarii au avut de suferit cetăţenii din toate sectoarele Capitalei, însă Sectorul 2 a fost cel mai afectat.

La unele dintre blocurile din Capitală, apa caldă lipseşte de două săptămâni, din cauza avariilor de la ELCEN.

Ce promisiuni făceau autorităţile în urmă cu câteva luni

În urmă cu doar câteva luni, municipalitatea promitea peste 50 de km de reţea de termoficare reparată în acest an. De atunci şi până acum, s-au mai schimbat lucrurile. Peste 150 de milioane s-au tăiat din bugetul Termoenergetica.

O tăiere care va aduce, cu puţin noroc, doar 30 de km de reţea reparată. Asta dacă nu contestă nimeni cele trei licitaţii abia scoase la lumină.

Oficialii susţin că dacă lucrările nu vor fi terminate, iarna viitoare va fi cel puţin la fel de grea pentru cei care încă sunt racordaţi la sistemul public de încălzire.

×
Subiecte în articol: apă caldă apă de ploaie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close