Antena 3 CNN Actualitate Bucureştiul interbelic revine la viaţă. Bulevarde din centrul Capitalei vor fi redecorate

Bucureştiul interbelic revine la viaţă. Bulevarde din centrul Capitalei vor fi redecorate

Bucureştiul interbelic revine la viaţă. Bulevarde din centrul Capitalei vor fi redecorate
Sursa foto: Bucurestiul interbelic
08 Apr 2009   •   19:14

Una dintre cele mai cunoscute zone a Bucureştiului va îmbătrâni cu aproape 100 de ani şi va căpăta strălucirea perioadei interbelice. Primaria Capitalei va cheltui două milioane de euro că să schimbe total bulevardul dintre piaţa Universităţii şi Opera Română. Urbaniştii s-au gândit că un aer clasic, de promenadă, pe bulevardele Regina Elisabeta şi Kogălniceanu va atrage mai mult turiştii în zona centrală.

Ei au pregătit un proiect special prin care cele două artrere vor fi ?îmbătrînite? artificial ca să arate exact ca în anii 1918-1939. Astfel, pe o distanţă de doi kilometri, vor fi înlocuiţi toţi stâlpii de iluminat stradat cu lampadare din fier forjat, pe trotuare vor fi aşezate bănci din lemn în timp ce în dreptul intrării din Parcul Cişmigiu va fi construită una dintre cele două fântâni arteziene prevăzute în proiect.

Cealaltă arteziană ar urma să fie amplasată tot în zona parcului Cişmigiu, înspre bulevardul Mihail Kogălniceanu. Bucureştenii vor putea admira artera de pe băncile din jur fântânii. În dreptul intrării din parc primaria va monta şi suporturi pentru biciclete.

Ca întreaga zonă să aibă un aspect cât mai clasic şi să atragă turiştii, băncile vor trebui să arate la fel ca cele din Bucureştiul anilor '30. Ele vor fi amplasate pe trotuarele din faţa Primăriei Capitalei până în dreptul Facultăţii de Drept.

Întreg proiectul de transformare a celor doi kilometri de bulevard într-o zonă de promenadă va costa două milioane de euro. Primarul Oprescu promite că îmbatrânirea va fi gata în doar câteva luni.

Observator

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close