Antena 3 CNN Actualitate Bugetarii vor plăti "contribuţia de solidaritate", pentru veniturile ce depăşesc 6.700 de lei

Bugetarii vor plăti "contribuţia de solidaritate", pentru veniturile ce depăşesc 6.700 de lei

Bugetarii vor plăti "contribuţia de solidaritate", pentru veniturile ce depăşesc 6.700 de lei
Sursa foto: Emil Boc
03 Apr 2009   •   22:28

Premierul Emil Boc a dezbătut problemele economice ale ţării într-o într-o ediţie specială, la Antena 3. În acest context, premierul României a explicat ultimele măsuri pe care Guvernul le va lua, pentru a depăşi criza cu care se confruntă ţara noastră.

Un prim pas este interdicţia de a cumula mai multe venituri din sistemul bugetar, pentru cei care au venit peste 1700 de lei net. Guvernul are de asemenea în vedere aplicarea unei ?contribuţii pentru solidaritate?. Sub incidenţa actului normativ care legiferează această contribuţie ar urma să intre bugetarii şi pensionarii cu un venit de la stat care depăşeşte 6700 de lei. Astfel, suma care depăşeşte plafonul de 6700 de lei, va fi taxată cu 90%.



Emil Boc a mai anunţat să că, de luna viitoare preţul gazelor naturale va scădea cu 3%. Preşedintele ANRE, Petru Lificiu, a fost chemat, miercuri, în şedinţa Guvernului pentru a-şi explica declaraţiile referitoare la preţul gazelor. Acesta declarase, săptămâna trecută, că preţurile gazelor ar putea fi scăzute cu până la 3%, dar ANRE a decis să le menţină pentru a permite distribuitorilor să îşi recupereze o serie de pierderi înregistrate în 2008.



Antena3.ro

×
Parteneri
Coldea, prima reacție după ce a fost pus sub control judiciar
x close