Antena 3 CNN Actualitate Campanie: Viitorul suna RO. Ea a ales România: Dorothea Draser

Campanie: Viitorul suna RO. Ea a ales România: Dorothea Draser

 Campanie: Viitorul suna RO. Ea a ales România: Dorothea Draser
Sursa foto: foto: Income Magazine
14 Iun 2012   •   11:58
Profesoara care s-a întors să revoluţioneze, nu să se adapteze

Dorothea vorbeşte fluent 7 limbi: germană, română, engleză, spaniolă, franceză, greacă şi dialectul săsesc. Cu patru dintre acestea studiate în cel mai vechi centru universitar european , cu un început de carieră în învăţământul german la doar 24ani, cu prietenii pe viaţă legate cu colegi din toate colţurile lumii, cu o amabilitate irezistibilă, de ardeleancă, Dorotheei i-a fost dat să aleagă. Și a ales România!

“Dimineaţa, mergeam la seminar cu bicicleta. Din şaua  ei, eram stăpâna străzilor, fiindcă aveam prioritate înaintea maşinilor. Institutul de Germanistică este la capătul Fußgängerzone, în Palais Boiseree, cu vedere la faimosul castel-ruină, atracţia numărul 1 pentru turiştii dintoată lumea. La amiază, mă întâlneam cu colegii în Marstall - cantina universităţii, iar vara, după ce mâncam sub castanii din curte, mai rămâneam pe pajişte pentru un latte macchiatto. Apoi, din nou seminarii, bibliotecă sau o plimbare romantică prin curtea castelului, seara”. 

Nu degeaba Heidelberg, unde Dorothea a strâns toate aceste amintiri, a fost socotit unul din centrele Romantismului german din sec. al XIX- ea. Dar Heidelberg este cunoscut deopotrivă ca unul dintre cele mai vechi şi renumite centre universitare europene. Pe aici au trecut minţi luminate, precum Hegel şi Habermas, Karl Jaspers şi Gadamer şi tot aici circa 30.000 de studenţi se pregătesc, în fiecare an, să facă faţă unor vremuri noi, tot mai provocatoare…  
 
Citeşte articolul integral şi urmăreşte campania "Ei au ales România" pe Income Magazine.

×
Subiecte în articol: Campanie
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close