Antena 3 CNN Actualitate Când se deschide Transalpina

Când se deschide Transalpina

Când se deschide Transalpina
Sursa foto: foto: descopera.ro
25 Mai 2016   •   09:28

Drumarii gorjeni au continuat şi ieri lucrările de deszăpezire pe cea mai înaltă şosea din România. Veştile bune pentru conducătorii auto transmise de conducerea Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale sunt că va continua deszăpezirea şoselei şi că înălţimea stratului de zăpadă de pe versanţi a scăzut în mod semnificativ, astfel că în următoarele zile cel puţin un sens al drumului va fi disponibil, scrie gds.ro.

Deşi temperaturile au fost relativ scăzute şi pe carosabil a apărut gheaţa, utilajele au putut să intre să lucreze pe Transalpina.

Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că se intervine cu un total de patru utilaje pentru a elimina cât mai repede zăpada de pe şosea. De asemenea, există numeroase solicitări pentru ca traficul să fie redeschis înainte de 1 iunie.

„Acţionăm de luni cu patru utilaje. Avem la dispoziţie şi un unimog. Vestea cu adevărat bună este că pe versanţi nu mai este foarte multă zăpadă. Curăţăm mai întâi complet pe un singur sens, ca să se poată trece dintr-o parte în alta, după care vom curăţa întreaga şosea. Vremea începe să se mai încălzească. Ne apropiem de prima lună de vară. Sunt foarte multe solicitări să deschidem Transalpina cât mai repede“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a prelungit restricţiile până pe 31 mai.

×
Subiecte în articol: transalpina
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close