Antena 3 CNN Actualitate Captură record de ţigări. Vameşii de la Agigea au confiscat tutun în valoare de peste 2 milioane de euro

Captură record de ţigări. Vameşii de la Agigea au confiscat tutun în valoare de peste 2 milioane de euro

Captură record de ţigări. Vameşii de la Agigea au confiscat tutun în valoare de peste 2 milioane de euro
Sursa foto: tigari
06 Noi 2009   •   09:14

Captură de proporţii, joi seară, în portul Constanţa Sud Agigea. Vameşii de la malul mării au confiscat aproape o mie de cartuşe de ţigări aduse tocmai din China. Marfa ar fi trebuit să ajungă la Botoşani, însă, de o lună, containerul cu tutun nu mai fusese mişcat din port. Deşi vameşii ştiau că acesta era plin cu încălţăminte, abandonarea lui li s-a părut suspectă aşa că au început verificările.

Aproape 1000 de baxuri de ţigări au fost găsite în container. Oamenii legii aveau informaţii că în port se află o cantitate impresionantă de ţigări. Containerul era uitat acolo de aproape o lună, aşa că a fost printre primele verificate.

Valoarea ţigărilor confiscate se ridică la aproximativ două milioane patru sute de mii de euro. Ţigările au fost confiscate, iar dacă proprietarii nu vor aduce acte pentru întreaga cantitate, nu-şi vor mai recupera marfa.

Alte aproape 4000 de pachete de ţigări au fost descoperite joi seară şi în Bistriţa-Năsăud. Şoferul unei maşini, pe care poliţiştii îl urmăreau de câteva zile, nu a putut face dovada că ţigările au fost cumpărate legal. Omul s-a ales cu dosar penal şi a fost amendat şi cu 1500 de lei. Dacă ar fi ajuns pe piaţa neagră cu marfa, ar fi scos pe ţigări aproape 30.000 de lei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tigari captura vamesi
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close