Antena 3 CNN Actualitate Casele de pariuri rămân închise, sălile de păcănele ar putea fi deschise pe 15 iunie

Casele de pariuri rămân închise, sălile de păcănele ar putea fi deschise pe 15 iunie

Casele de pariuri din întreaga țară rămân în continuare închise, în timp ce sălile de jocuri, respectiv celebrele păcănele, ar putea fi redeschise pe 15 iunie, sunt concluziile unei întâlniri între Guvern și reprezentanții firmelor de jocuri de noroc.

Casele de pariuri rămân închise, sălile de păcănele ar putea fi deschise pe 15 iunie
Sursa foto: Hepta
28 Mai 2020   •   12:29

La întâlnirea la care au participat reprezentanților firmelor, pe de o parte, și Raluca Turcan, vicepremier în Guvernul Orban, s-a discutat despre măsurile fiscale și sanitare cu urmează a fi luate pentru redeschiderea cazinourilor și sălilor de jocuri.

Din start, redeschiderea caselor de pariuri a fost respinsă de autorități.

Potrivit legislației, firmele de jocuri de noroc plătesc taxe trimestriale în valoare de 4.000 de euro / aparat / an.

În România există 78.000 de aparate de jocuri de noroc, astfel că taxele anuale încasate la bugetul de stat sunt de 300 de milioane de euro. În trei luni, de când au fost impuse restricții din cauza pandemiei de coronavirus, Guvernul a pierdut aproximativ 300 de milioane de euro pentr că sălile de jocuri de noroc au fost închise.

Case de pariuri închise, săli de jocuri redeschise pe 15 iunie

De asemenea, 45.000 de oameni, angajați ai sălilor și cazinourilor, au încasat aproximativ 20 de milioane de euro lunar de la stat, prin ajutorul de șomaj tehnic.

Reprezentanții firmelor au cerut să plătească lunar taxa pe aparat pentru că nu au bani să plătească la trei luni. De asemenea, ei au cerut să plătească taxă doar pe aparatele care vor funcționa efectiv.

Concret, un client va avea la dispoziție patru metri pătrați în cazino sau sălile de jocuri, astfel că un singur aparat va funcționa pe suprafața de patru metri pătrați.

Raluca Turcan le-a transmis reprezentanților firmelor de jocuri de noroc că sălile și cazinourile se vor redeschise pe 15 iunie, cu condiția ca numărul de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus să nu crească foarte mult.

×
Subiecte în articol: pariuri pacanele Raluca Turcan
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close