Antena 3 CNN Actualitate Cazul Gribenco-Gorbunov, ţinut pe loc din cauza situaţiei din Moldova

Cazul Gribenco-Gorbunov, ţinut pe loc din cauza situaţiei din Moldova

Cazul Gribenco-Gorbunov, ţinut pe loc din cauza situaţiei din Moldova
Sursa foto: gribenco
10 Apr 2009   •   19:48

Revoluţia din Republica Moldova ţine pe loc ancheta în cazul jafului de la Casa de schimb valutar din Braşov. Anchetatorii trebuie să meargă peste Prut pentru a verifica provenienţa armelor folosite în atac, dar evenimentele din ţara vecină nu le-au permis acest lucru.

Până acum anchetatorii au stabilit că a fost vorba de 2 arme şi un singur trăgător. Arma de calibru mare este cel mai probabil una de provenienţă rusă, de calibrul 7,65, cea mai cunoscută dintre acestea fiind Tokarev sau TT-ul. Cea de-a doua armă se pare că nu este una artizanală, ci un pistol foarte rar de calibrul 5,62.

Ca să se lămurească anchetatorii ar avea nevoie să ajungă peste Prut. Procurorii spun că expertizele preliminarii ar arăta că urmele de ţesut de pe plasa cu bani i-ar putea aparţine lui Gribenco. Basarabeanul le-a spus, însă, anchetatorilor, la audieri, că în seara jafului nu s-a aflat în Braşov.

Cazul Gribeco-Gorbunov va fi anchetat de un singur procuror, pentru că cel de-al doilea a fost transferat pentru 3 ani la Ministerul Justiţiei. În plus, şeful Secţiei 4 de poliţie, dar şi un subcomisar de la Urmăriri au fost sacnţionaţi cu câte o mustrare scrisă.

Observator

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close