Antena 3 CNN Actualitate Cazul Puiu Popoviciu - Doi şi un Sfert. Dezvăluiri din dosarul de anchetă

Cazul Puiu Popoviciu - Doi şi un Sfert. Dezvăluiri din dosarul de anchetă

Cazul Puiu Popoviciu - Doi şi un Sfert. Dezvăluiri din dosarul de anchetă
Sursa foto: puiu popoviciu
26 Mar 2009   •   20:35

Procurorii anticorupţie l-au interceptat pe omul de afaceri Puiu Popoviciu chiar în hotelul său. Înregistrarea ultimei întâlniri dintre Popoviciu şi fostul şef al DGIPI, Cornel Şerban, cel care trebuia să-l scape de dosar este proba de foc folosită de procurori pentru obţinerea arestării.

Petru Pitcovici, Cornel Şerban şi Ion Motoc se cunosc de ani buni, de pe vremea când erau colegi la Crimă Organizată. Cornel Şerban era prieten şi cu Puiu Popoviciu. Şerban s-a gândit că e bine să-l ajute, pentru că Popoviciu era un om influent.

Aşa că, însoţit de prietenul său de la DGA, Petru Pitcovici s-au întâlnit la începutul lui ianuarie cu poliţiştul de la DNA, Ion Motoc, să mănânce la restaurantul Codrii Cosminului. Numai că, ei nu ştiau că Ion Motoc îi băgase deja pe fir pe procurorii anticorupţie. La plecare, aşa cum se arată în transcrierea discuţiilor înregistrate de DNA poliţistul a primit de la Pitcovici indicaţii clare - să urgenteze finalizarea dosarului.

?Termină mai repede, fără bagabonţeală, termină-l odată că sunt oamenii stresaţi.? i-ar fi spus Pitcovici lui Motoc, se arată în dosarul de anchetă. Mai mult, surse din DNA susţin că poliţistului Ion Motoc i s-ar fi spus că va fi îngropat în bani dacă totul va merge ca uns.
Şi Florian Surghie, avocatul lui Petre Pitcovici a confirmat întâlnirea dintre cei doi. ?Intervenţii au existat, nu putem să le negăm. Intervenţii menite să soluţioneze dosarul cu celeritate, adică mai repede şi a motivat că persoanele implicate sunt stresate.? a declarat acesta.

Petru Pitcovici le-a spus procurorilor că şeful DGIPI a fost artizanul intervenţiei iar că el nu a făcut mai mult decât să grăbească pronunţarea în acest caz. ?Am avut o discuţie amicală cu colegul meu în care acesta mi-a spus că prietenul lui, Popoviciu, este într-o situaţie ingrată pentru că cei de la DNA nu au dat nicio soluţie în dosarul său. Eu i-am zis lui Cornel Şerban că îl cunosc pe Motoc şi că o să îi spun să îşi facă treaba mai repede? ar fi declarat Pitcovici, potrivit dosarului de anchetă.

După întâlnirea de la restaurant, Cornel Şerban l-a chemat pe Ion Motoc, pe 21 ianuarie la el la birou. Numai că viitorul şef de la Doi şi un Sfert a început să devină suspicios. Motoc insista cam mult şi cerea o recompensă. Spiritele s-au aprins, iar Şerban i-a cerut şefului DNA, procurorul Daniel Morar o întâlnire pentru a-l reclama pe poliţist.

Dar mai întâi l-a informat pe omul de afaceri Puiu Popoviciu despre întreaga întorsătură. Discuţiile au avut loc chiar în hotelul acestuia, Howard Johnson iar cei doi erau filaţi de DNA. Atunci au hotărât ?s-o lase mai moale?. Numai că înregistrările au ajus la dosar şi în baza lor s-a făcut propunerea de arestare preventivă.

Observator

×
Subiecte în articol: Puiu Popoviciu dezvaluiri
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close