Antena 3 CNN Actualitate Ce scrie presa internațională despre noile proteste din Piața Victoriei

Ce scrie presa internațională despre noile proteste din Piața Victoriei

Ce scrie presa internațională despre noile proteste din Piața Victoriei
Sursa foto: foto: captura Antena 3
04 Mai 2017   •   08:11

Sute de persoane au protestat miercuri in fata Guvernului fata de amendarea unei legi care prevede gratierea anumitor persoane pentru fapte de coruptie, la trei luni dupa o contestare populara de o amploare fara precedent in apararea justitiei anticoruptie.

AFP scrie ca manifestantii au strigat ”Demisia” sau ”Nu vrem o natiune de hoti!” in fata sediului Guvernului si au agitat steagurile Romaniei si Uniunii Europene, relateaza news.ro.

Senatorii jurişti au votat miercuri un amendament prin care se graţiază persoanele condamnate pentru mai multe fapte de corupție, între care și luare de mită, dare de mită și trafic de influenţă.

Demersul senatorilor juriști l-a nemulțumit pe premierul Sorin Grindeanu, care a declarat că nu sprijină amendamentele aduse legii grațierii.

"Am mai spus-o şi o repet: Guvernul susţine legea graţierii în forma propusă iniţial. Amendamentele adoptate astăzi de Comisia juridică a Senatului, referitor la graţierea faptelor de corupţie, nu au susţinerea Executivului", a scris Grindeanu pe Facebook.
Senatorii jurişti au stabilit miercuri o parte dintre infracţiunile care vor fi exceptate de la graţiere, pornind de la principiul potrivit căruia faptele comise cu violenţă nu pot fi graţiate.

Astfel, nu vor beneficia de graţiere condamnaţii cărora li s-au aplicat pedepse pentru infracţiunile prevăzute de art. 188 - 205 din Noul Cod penal, precum infracţiunile contra vieţii, contra integrităţii corporale sau sănătăţii sau pentru lipsirea de libertate în mod ilegal.

De asemenea, nu beneficiază de graţiere cei condamnaţi pentru infracţiunile prevăzute la art. 207 - 216 indice 1 Cod penal, adică cele referitoare la şantaj, hărţuire, trafic de persoane, trafic de minori, exploatarea cerşetoriei.

×
Subiecte în articol: proteste piata victoriei
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close