Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă acum cu elevul musulman arestat în 2015, după ce a adus la școală un ceas inventat de el

Ce se întâmplă acum cu elevul musulman arestat în 2015, după ce a adus la școală un ceas inventat de el

Ce se întâmplă acum cu elevul musulman arestat în 2015, după ce a adus la școală un ceas inventat de el
Sursa foto: Foto: facebook.com/AhmedMohamed14stu
09 Aug 2016   •   16:10

Elevul musulman, care a fost arestat din cauza unui ceas confecționat de el, a dat în judecată școala în care a învățat, administrația locală din Irving (Texas) și pe directorul liceului, scrie Daily Mail.

Ahmed Mohamed, în vârstă de 14 ani, a fost încătușat și reținut pentru scurt timp în septembrie 2015 pentru că a adus la școală o invenție de-a sa: un ceas cu afișaj digital și circuit electronic fabricat pentru a-l impresiona pe profesorul de tehnologie și pe care un alt profesor, apoi poliția, l-au confundat cu o bombă.

Deși acuzațiile au fost retrase, Ahmed Mohamed a fost suspendat.

Acum, băiatul locuiește în Qatar, alături de familia lui și se plânge că, din pricina acestui incident, nu se poate întoarce în SUA și nici nu poate trăi liniștit în Qatar.

”Pentru siguranța familiei mele, trebuie să mă întorc la Qatar, pentru că acum nu este un loc sigur pentru familia mea sau pentru oricine care este o minoritate", a declarat Ahmed.

"Iubesc SUA. E casa mea. Dar n-am putut sta. Primesc amenințări cu moartea. Am pierdut o mulțime de lucruri. Mi-am pierdut casa, mi-am pierdut creativitatea. Mi-am pierdut siguranța”, a mai spus tânărul, care s-a aflat în SUA pentru câteva zile.

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close