Antena 3 CNN Actualitate Cea mai lungă scrisoare din lume, adresată lui Moş Crăciun, a fost omologată la Braşov

Cea mai lungă scrisoare din lume, adresată lui Moş Crăciun, a fost omologată la Braşov

Cea mai lungă scrisoare din lume, adresată lui Moş Crăciun, a fost omologată la Braşov
19 Dec 2008   •   14:00

World Records Academy a omologat cea mai lungă scrisoare adresată lui Moş Crăciun. Gigantica scrisoare, care măsoară 413,8 metri lungime şi 37 în lăţime, va ajunge sâmbătă în Laponia, prin intermediul serviciilor de curierat rapid ale Poştei Române, potrivit Mediafax.
Scrisoarea a circulat din 8 decembrie în 8 şcoli din municipiul Braşov. Timp de două săptămâni 2.110 elevi, cu vârste între 8 şi 14 ani, şi-au trecut în epistolă cererile adresate lui Moş Crăciun. Majoritatea copiilor şi-au dorit ca Moş Crăciun să salveze pădurile şi planeta.
Scrisoarea a fost recunoscută joi ca record mondial, după ce a fost măsurată cu atenţie de reprezentantul World Records Academy. La finalul măsurătorii, acesta a acordat diploma "Worlds Longest Letter to Santa Claus" (n.r. - ?Cea mai lungă scrisoare din lume adresată lui Moş Crăciun?).
Aceasta nu este prima încercare pentru realizarea unui astfel de record, precedentele nefiind omologate. Reuşita din Braşov este prima care ajunge în Cartea Recordurilor.
"Există câteva încercări neoficiale dar şi o tentativă recentă, din 4 decembrie. Acesta aparţine elevilor din Rumford, SUA, care au realizat o scrisoare de 7,62 metri lăţime şi 30,48 metri lungime, cântărind 23,13 kilograme. La tentativa din America au participat 495 de copii şi adulţi care au inclus mesaje în acea scrisoare, trimisă deja prin poştă în Laponia. Dacă nu ar fi existat acest record de azi (joi n.r) al elevilor din Braşov, cel din Rumford ar fi fost inclus în Cartea Recordurilor în 2009", a precizat Ramona Niţă, reprezentant al World Recors Academy în România, citat de Mediafax.
Potrivit Ramonei Niţă Sursa recordul de la Braşov va apărea în ediţia 2009 a Cărţii Recordurilor, editată de World Records Academy. Până atunci însă, "în cel mai scurt timp, recordul va fi publicat pe site-ul nostru şi va fi accesibil oricărei căutări pe Google", a precizat reprezentanta WRA în România.
Iniţiativa pentru realizarea celei mai lungi scrisori către Moş Crăciun aparţine companiei ?Poşta Română?, Direcţia Regională Braşov, în cooperare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov.
Scrisoarea a plecat vineri dimineaţă către Bucureşti, iar sâmbătă la ora 12.00 va ajunge în Finlanda, la Rovaniemi, domiciliul oficial al Moşului din Laponia.
Anul viitor, elevii din Braşov vor încerca să-şi doboare propriul record pentru că ?nu a fost destul timp pentru un record mai mare", potrivit Mihaelei Zugravu, inspector pentru învăţământ primar din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţan Braşov, citată de Mediafax.
"Dacă am fi avut mai mult timp la dispoziţie, probabil că scrisoare ar fi fost mai lungă, iar recordul mai greu de bătut. Sunt învăţătoare de mulţi ani şi niciodată nu am văzut aşa o mobilizare. De aceea am convingerea că la anul ne putem bate propriul record dacă vor începe din timp să screm această scrisoare", a spus inspectorul pentru învăţământ primar de la IŞJ Braşov.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mos Craciun Brașov
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close