Antena 3 CNN Actualitate Cel mai mare centru medical din Oltenia este o RUINĂ. Mucegai, mizerie, păianjeni şi igrasie - tratamentul zilnic al pacienţilor

Cel mai mare centru medical din Oltenia este o RUINĂ. Mucegai, mizerie, păianjeni şi igrasie - tratamentul zilnic al pacienţilor

Cel mai mare centru medical din Oltenia este o RUINĂ. Mucegai, mizerie, păianjeni şi igrasie - tratamentul zilnic al pacienţilor
de O.P.    |    07 Ian 2015   •   05:47

Spitalul Judeţean din Craiova, care este şi cel mai mare centru medical din Oltenia, concurează cu brio la categoria spital al groazei. Unitatea medicală nu a mai fost renovată de peste 20 de ani, mobilierul are două decenii, iar mucegaiul înfloreşte peste tot. Aşa se face că bolnavii sunt trataţi în condiţii greu de imaginat, în timp ce managerul încearcă să cârpească spitalul cu ajutorul deţinuţilor din Craiova.



Pacienţii din Spitalul Judeţean Craiova spun că nu-şi permit să se trateze în alt oraş, aşa că acceptă condiţiile mizere de aici.

Sute de bolnavi vin în fiecare lună să se trateze în spitalul-ruină şi se roagă să nu plece acasă mai bolnavi decât au venit.

De mai bine de 25 de ani, doctorii şi asistentele s-au obişnuit să lucreze în condiţii greu de imaginat, aşa că nu-i mai impresionează nimic.

Deşi bani de renovare au existat, cel puţin pe hârtie, spitalul nu a fost modernizat niciodată.



În plus, clădirea ar trebui consolidată din temelii, dar acest lucru ar costa peste 15 milioane de euro. Bani nu sunt, iar proiectul pentru obţinerea de fonduri europene este încă pe masa consiliului judeţean. Conducere a reuşit să vopsescă câteva noptiere ruginite şi să zugrăvească unele saloane, cu ajutorul deţinuţilor.

Situaţia din Craiova NU e o excepţie. Deşi mai multe dintre spitalele din ţară au fost preluate de autorităţile locale, acestea nu au reuşit să le modernizeze.

×
Parteneri
Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
x close