Antena 3 CNN Actualitate Ceremonie cu ocazia Zilei Imnului Național, în centrul Bucureștiului. Clipe emoționante în fața Cercului Militar

Ceremonie cu ocazia Zilei Imnului Național, în centrul Bucureștiului. Clipe emoționante în fața Cercului Militar

Imagini emoționante cu militarii care astăzi, 29 iulie, au sărbătorit Ziua Imnului Național. Ceremonii militare au avut loc în toate garnizoanele din țară.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iul 2023   •   20:37

Pe 29 iulie  în toate garnizoanele din țară este sărbătorită Ziua Imnului Național. La București, ceremonia dedicată evenimentului a avut loc în Piaţa Tricolorului, situată în fața Palatului Cercului Militar Naţional.

Programul activității a cuprins un serviciu religios și un concert susținut de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale.

Ziua Imnului Naţional al României a fost proclamată prin Legea nr. 99/1998 și se sărbătoreşte în fiecare an, la data de 29 iulie. ”Deșteaptă-te române!” a fost compus de Anton Pann, iar versurile au fost scrise de poetul Andrei Mureșanu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”Ziua Imnului Național al României

A insuflat curaj în cele mai grele momente din istoria României: Războiul de Independență (1877), Primul și Al Doilea Război Mondial, Marea Unire din 1918.

Haideți să îl ascultăm și azi, este imnul care ne-a unit la bine și la greu. Interpretarea este a celor mai tineri ofițeri de la Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu care ieri au fost avansați la gradul de sublocotenent.

"Deșteaptă-te, române" a fost compus de Anton Pann pe versurile poetului Andrei Mureșanu și a fost interpretat pentru prima dată în mod oficial la 29 iulie 1848, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.”, a transmis Ministerul Apărării Naționa, într-o postare pe pagina de Facebook.

Ziua Imnului Național al României A insuflat curaj în cele mai grele momente din istoria României: Războiul de Independență (1877), Primul și Al Doilea Război Mondial, Marea Unire din 1918. Haideți să îl ascultăm și azi, este imnul care ne-a unit la bine și la greu. Interpretarea este a celor mai tineri ofițeri de la Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu care ieri au fost avansați la gradul de sublocotenent. *** "Deșteaptă-te, române" a fost compus de Anton Pann pe versurile poetului Andrei Mureșanu și a fost interpretat pentru prima dată în mod oficial la 29 iulie 1848, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro pe Vineri, 28 iulie 2023

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close