Antena 3 CNN Actualitate Cine se ascunde în spatele cluburilor din București. Politicieni, cetățeni moldoveni și afaceriști cu probleme penale

Cine se ascunde în spatele cluburilor din București. Politicieni, cetățeni moldoveni și afaceriști cu probleme penale

Cine se ascunde în spatele cluburilor din București. Politicieni, cetățeni moldoveni și afaceriști cu probleme penale
Sursa foto: foto: Facebook
11 Noi 2015   •   13:27

În clubul proprietarilor din Centrul Vechi și-au făcut loc în ultimii ani politicieni, cetățeni moldoveni conectați la lumea interlopă, foști demnitari români și afaceriști cu probleme penale. RISE Project și cotidianul Adevărul au indexat interesele, dar și problemele cluburilor din principalul pol al distracției din Capitală.

Edmond Tălmăcean a schimbat cinci partide politice și multe instituții publice: fost consilier local, șef de cabinet al președintelui  ANAF, adică la Fisc, consilier al ministrului de finanțe, membru în consiliile de administrație la Apele Române, Oil Terminal, Portul Constanța și o companie a CFR-ului. Cu toate acestea, Tălmăcean s-a făcut remarcat într-o emisiune televizată dansând pe muzica lui Michael Jackson. De patru ani, Tălmăcean deține clubul – restaurant „La Bonita” din strada Șelari, dar neagă acest lucru: „Doar clădirea în care funcționează afacerea e a mea. Dar pot să vă spun despre proprietari că au toate avizele”.

De fapt, Tălmăcean vorbește despre el însuși. Actele firmei care opereză restaurantul „La Bonita” îl listează ca fiind co-proprietar, deținând jumătate din afacere.

Edmond Tălmăcean a mai controlat și lanțul de restaurante Ancuța, intrat în incapacitate de plată în 2013, cu datorii în valoare de 580 de mii lei, din care un sfert restanțe la stat. În schimb, Tălmăcean a fost generos cu două din cele cinci partide politice la care a avut carnet de membru: a donat anul trecut peste 50 de mii de lei la PMP, partidul înființat de Elena Udrea, și a sponsorizat cu 75.000 de lei Partidul Democrat Liberal. Astăzi, Tălmăcean este membru în partidul lui Gabriel Oprea, la fel ca unul dintre partenerii său de afaceri Silviu Măndescu, și el fost consilier local la Primăria Sectorului 2.

Clubul lui Tălmăcean e printre puținele din Centrul Vechi care au rămas în picioare după tragedia de la Colectiv. Politicianul are o explicație simplă: „Ceilalți care au închis n-au autorizații”.

Mai nume și cluburi, pe Rise Project.

Dacă vreți să revedeți


×
Subiecte în articol: colectiv
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close