Antena 3 CNN Actualitate Ciorogârla, spionul Floricel, DGIPI sau arestarea lui Becali, diversiuni de la scandalurile familiei Băsescu?

Ciorogârla, spionul Floricel, DGIPI sau arestarea lui Becali, diversiuni de la scandalurile familiei Băsescu?

Ciorogârla, spionul Floricel, DGIPI sau arestarea lui Becali, diversiuni de la scandalurile familiei Băsescu?
Sursa foto: stirea zilei
02 Apr 2009   •   22:00

Sunt evenimentele care au ţinut prima pagină a ziarelor în ultima vreme numai nişte diversiuni, menite să deturneze atenţia marelui public de la scandalurile în care au fost implicaţi Traian Băsescu şi apropiaţii săi? Preofesorul Bogdan Teodorescu a prezentat joi seară în emisiunea Ştirea Zilei o listă cu câteva dintre ?coincidenţele? care au marcat peisajul mediatic din ultimele luni, subliniind faptul că după fiecare ?pas greşit? al lui Traian Băsescu sau PDL, la diferenţă de numai o zi sau două, apăreau adevărate ?bombe de presă? care rescriau agenda opiniei publice.

Astfel, se întreabă Teodorescu, este doar coincidenţă faptul că pe 28 ianuarie Traian Băsescu anunţa îngheţarea salariilor şi un posibil acord cu FMI, iar a doua zi avea loc jaful de la Ciorogârla? Că pe 24 februarie Elena Băsescu îşi anunţa candidatura la alegerile europarlamentare, iar la câteva zile exploda în presă cazul spionului Floricel Achim? Că în perioada 20-23 martie, când s-a iscat un scandal în jurul candidaturii Elenei Băsescu, contestată de Alina Mungiu Pippidi a fost arestat şi Puiu Popoviciu? Şi, în fine, că în această săptămână, în care au ieşit la iveală afacerile lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, şi enigma caselor cumpărate de Ioana Băsescu, Gigi Becali este arestat?

?Pot fi coincidenţe, dar sunt cam multe!? spune Bogdan Teodorescu. El arată chiar că acest tip de manipulare mediatică este cunoscută de specialişti ca ?teoria perdelei de fum?. Acest lucru înseamnă practic că pentru a deturna atenţa publicului de la o anumită temă, trebuie să zgudui opinia publică lansând o altă temă, mai ?caldă?.



Antena3.ro


PARTICIPAŢI LA DEZBATERI ŞI TRIMITEŢI COMENTARII SAU ÎNTREBĂRI PE www.antena3.ro/stirea_zilei




Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close