Antena 3 Actualitate Cîțu: România are o rezervă financiară pentru a face față următoarelor 4 - 5 luni

Cîțu: România are o rezervă financiară pentru a face față următoarelor 4 - 5 luni

14 Apr 2020   •   00:15
Cîțu: România are o rezervă financiară pentru a face față următoarelor 4 - 5 luni

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a declarqat, luni seara, că obiectivul este de a îngheța economia pentru ca apoi să o repornească, pentru a nu distruge capacitatea de producție.

„Obiectivul nostru de a îngheța economia la un moment și apoi de a o reporni să fie atins (ne dorim – n.r.). Prin aceste măsuri asta facem: să nu distrugem capacitatea de producție a economiei ca după ce putem să relaxăm condițiile pe care le impune decretul, să putem să revenim, dar numai după ce ne asigurăm că sănătatea românilor nu e în pericol”, a spus Cîțu, la Digi24.

Acesta a dat asigurări că nu vor exista probleme cu la plata la timp a salariilor, a pensiilor, a șomajului tehnic și a altor facturi pe care le are Ministerul Finanțelor.

Întrebat dacă există varianta unui acord cu FMI, ministrul Florin Cîțu a răspuns negativ.

„În acest moment nu, nu discutăm despre așa ceva. Avem un buffer de care nu ne-am atins, de aceea continuăm să ne finanțăm din piață. Și astăzi (luni – n.r.) ne-am finanțat din piață și când găsim soluții bune ne finanțăm pentru a face aceste plăți. Păstrăm buffer-ul pentru momente dificile. Acordurile cu instituțiile internaționale sunt pe ultimul loc (...) Ne ajunge pentru 4-5 luni, cam așa chiar mai mult, dar nu pot da cifrele exacte. Un acord cu instituțiile financiare externe este ultimul luat în calcul”, a răspuns Cîțu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close