Antena 3 CNN Actualitate Cluj Napoca. Triajul CFR nu poate fi utilizat din cauza unei colonii ilegale de romi

Cluj Napoca. Triajul CFR nu poate fi utilizat din cauza unei colonii ilegale de romi

Cluj Napoca. Triajul CFR nu poate fi utilizat din cauza unei colonii ilegale de romi
Sursa foto: Colonie ilegala
04 Apr 2009   •   20:29

O colonie de rromi a pus stăpânire, pe triajul din estul Clujului. Şi-au făcut adăposturi, lângă liniile de cale ferată, şi nici un tren nu poate trece de ei, iar aşezământul creşte, văzând cu ochii. Responsabilii CFR n-au făcut altceva, în ultimii ani, decât să privească. La ce le trebuie lor calea ferată, când transportul, cu trenul, a scăzut oricum.

Oamenii şi-au ridicat adăposturile la un pas de linie chiar în zona de protecţie a căii ferate. Pe acel loc se construieşte doar cu aprobare, dar pe oamenii locului nu-i deranjeaza. Au învăţat să se ferească. Pentru mecanicii de tren e mai greu pentru că nu pot feri gunoaiele care s-au adunat pe şine, aşa ca trenurile nu mai trec pe acolo.

?Cantonul fără număr?, cum i se spune zonei, este cartierul oamenilor fără adăpost, al câinilor şi al gunoaielor. Sunt deja câteva sute de persoane care locuiesc acolo, dintre care numai unul lucrează. Ceilalţi trăiesc din cotrobăitul în groapa de gunoi. Oricine se apropie de casele lor e înconjurat. Feroviarii au ordin de la şefi să fie precauţi când ajung în zonă.

Regionalele CFR de marfă şi infrastructură din Cluj spun că nu au calculat niciodată pierderile, dar arată că depozitele pe care le au în zonă abia se închiriază, pentru ca se ajunge greu la ele. De câţiva ani, oamenii de afaceri îşi transportă marfa pe drum şi nu pe calea ferată. Şeful diviziei linii de la Regionala CFR Cluj Napoca a explicat că tot ce pot face este să se ocupe de igienizarea zonei. ?Strămutarea este mai complicată?, spune el.

Au avut ocazia să prevină situaţia, dar abia acum autorităţile şi-au dat seama că au o problemă. şi se dau peste cap să mute colonia construită ilegal pâna la sfârşitul anului, dar asta se poate întâmpla doar dacă oamenii de afaceri din zonă şi primăria va cumpara un teren pe care să le ridice romilor case.



Observator

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close