Antena 3 CNN Actualitate Codul Galben a intrat în vigoare: Mai multe zone, afectate de inundaţii. Vezi prognoza meteo (VIDEO)

Codul Galben a intrat în vigoare: Mai multe zone, afectate de inundaţii. Vezi prognoza meteo (VIDEO)

Codul Galben a intrat în vigoare: Mai multe zone, afectate de inundaţii. Vezi prognoza meteo (VIDEO)
10 Noi 2009   •   09:41

Ploile au făcut ravagii în mai multe zone din ţară. Primele inundaţii au avut loc în Gorj şi Mehedinţi.

Avertizarea Cod Galben de ploi a intrat în vigoare în noapte de luni spre marţi şi este valabilă până miercuri dimineaţă.

De aproape patru zile, în Gorj plouă neîncetat. Luni, pârâul Motru Sec a ieşit din matcă, şi a transformat uliţele satelor în alte pâraie. Apa depăşeşte şi 30 de centimetri în anumite locuri.

Zeci de gospodării şi terenuri agricole au fost inundate, iar localnicii au fost nevoiţi să-şi adăpostească în alte zone animalele, de frică să nu le fie luate de ape.

În Mehedinţi, speciliaştii au emis luni Cod Roşu pe Motru, după ce debitul râului a crescut îngrijorător.

Nervi întinşi la maximum şi pentru locuitorii satului Budăneşti, din Mehedinţi. Ambulanţa şi chiar un camion al pompierilor au ajuns în zonă după ce un apel la 112 anunţa că o adolescentă prezintă simptome de gripă şi nu poate merge la spital pentru că apele au distrus drumul de acces. Puhoaile au fost într-adevăr ameninţătoare, însă medicii şi-au dat seama că telefonul a fost de fapt o farsă.



PROGNOZA METEO PENTRU MARŢI, 10 NOIEMBRIE
În ţară, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă a anului. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua temporar în toate regiunile. Cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15...20 l/mp, iar în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi în zona deluroasă din sud, se vor depăşi izolat 40...50 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi în sud-est. Temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse, în general, între 12 şi 20 de grade, iar cele minime se vor situa între 5 şi 13 grade. Presiunea atmosferică va scădea.
În Bucureşti, vremea se va menţine caldă pentru această perioada a anului. Cerul va prezenta înnorări şi temporar va ploua. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 18 ... 19 grade, iar cea minimă de 8 ... 10 grade. Presiunea atmosferică va scădea.
La munte, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp, iar izolat în Munţii Banatului şi Carpaţii Meridionali, 40...50 l/mp. Vântul va prezenta unele intensificări pe creste. Temperatura aerului se va menţine la valori ridicate ce vor caracteriza o vreme caldă pentru această perioada din an.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: inundatii prognoza meteo
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close