Antena 3 CNN Actualitate Codul portocaliu "a înroşit" firul la Ambulanţă. Peste 6.500 de români au cerut ajutor de urgenţă

Codul portocaliu "a înroşit" firul la Ambulanţă. Peste 6.500 de români au cerut ajutor de urgenţă

Codul portocaliu "a înroşit" firul la Ambulanţă. Peste 6.500 de români au cerut ajutor de urgenţă
Sursa foto: Foto: healthspablog.org
de M.Z.    |    06 Aug 2012   •   16:26

Mai mult de 6.500 de persoane au solicitat ajutorul Ambulanţei în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, iar 90 dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale, informează Ministerul Sănătăţii.

Până în acest moment, nu au fost înregistrate decese cauzate de caniculă, arată raportările ministerului.

Numărul de ambulanţe mobilizate pentru intervenţiile în judeţe a fost de 1.427, la nivel naţional fiind organizate peste 547 de puncte de prim-ajutor.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei, ca în această perioadă cu temperaturi extreme, să urmeze sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi  18.00.

Medicii spun că, în perioadele de caniculă, este recomandat consumul zinic a minimum doi litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. De asemenea, se recomandă consumul zilnic de  fructe şi legume proaspete, precum pepene galben sau roşu, prune, castraveţi şi roşii, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.

Mai mult, trebuie evitat consumul de alcool (inclusiv bere sau vin), care favorizează deshidratarea, dar şi de băuturi cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.

Totodată, medicii îi sfătuiesc pe cei care merg prin soare la orele amiezii să poarte pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Capitala şi 22 de judeţe din sud şi est se află, luni şi marţi, sub cod portocaliu de caniculă, celelalte judeţe fiind avertizate cu cod galben.

Avertizarea cod portocaliu de caniculă este valabilă pentru Bucureşti şi judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi şi Botoşani.

În aceste zone, temperaturile maxime vor atinge frecvent 38 - 40 de grade şi izolat în Câmpia Română se vor înregistra 41 - 42 de grade.



×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close