Antena 3 CNN Actualitate Informații bombă despre ancheta Colectiv. Medicii care au participat la intervenție, în vizorul procurorilor

Informații bombă despre ancheta Colectiv. Medicii care au participat la intervenție, în vizorul procurorilor

13 Mai 2016   •   10:11

Cercetările în cazul Colectiv sunt departe de a se fi încheiat. Chiar dacă, după şase luni de la tragedie, trei dosare au fost trimise în judecată, procurorii au disjuns cauza şi fac în continuare cercetări.

În vizor sunt alte instituţii ale statului şi ar putea fi chiar şi cadrele medicale care au intervenit.

Referatul procurorilor: ”Disjungerea cauzei în ceea ce priveşte alte infracţiuni pentru care nu s-a dispus în prezenta cauza trimiterea în judecată şi care au fost sesizate prin plângeri formulate în cursul urmăririi penale ori care vizează instituţii ale statului (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ori alte instituţii ori autorităţi) precum şi în ceea ce priveşte tratamentul medical acordat persoanelor internate ce au suferit leziuni traumatice urmare a incendiului din Colectiv”.

În același timp, spitalele din România care au cheltuit cinci milioane de lei pentru tratarea si transportul răniţilor din incendiul de la clubul Colectiv,  cer despăgubiri celor vinovaţi de tragedie şi s-au constituit părţi civile în dosar.

În total, 13 unități medicale au intervenit pentru salvarea victimelor, alături de Ministerul Apărării şi Şcoala Superioară de Aviaţie, care i-a transportat în unităţile medicale de peste graniţă.

 

×
Subiecte în articol: Club Colectiv
Parteneri
Tristan Tate a dat un bilet reporterului Antena 3 CNN
x close