Antena 3 CNN Actualitate Companiile românești încep să își reia activitatea după criza generată de coronavirus

Companiile românești încep să își reia activitatea după criza generată de coronavirus

Încep să își reia activitatea rând pe rând domenii economice și companii care și-au închis definitiv în ultima lună activitatea sau și-au redus treptat producția ori furnizarea de servicii.

Companiile românești încep să își reia activitatea după criza generată de coronavirus
21 Apr 2020   •   11:43

Repornirea economiei românești, așteptată cu nerăbdare de toată lumea, va fi mult mai rapidă decât după criza precedentă, o spun specialiștii. Și recuperarea unora dintre locurile de muncă pierdute se va realiza în etape.

Uzinele Dacia Pitești sunt un prim exemplu care va fi urmat de multe alte companii.

Marţi, Dacia dă semnalul redeschiderii economiei: Platforma de la Mioveni reia parţial activitatea. O treime din angajaţii din auto revin la muncă de săptămâna aceasta, însă pentru un dezgheţ complet Vestul trebuie să redeschidă showroomurile de maşini.

Activitatea în industria auto locală a început deja să fie reluată treptat, pe fondul pandemiei de coronavirus, încă de săptămâna trecută, iar în data de 21 aprilie, când Dacia va relua parţial activitatea pe platforma de la Mioveni, mai bine o treime din cei 230.000 de muncitori din auto, adică peste 80.000 de salariaţi, vor reveni la posturi.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close