Antena 3 CNN Actualitate Conform noului cod civil, părinţii vor putea decide cu cine vorbesc copiii la telefon

Conform noului cod civil, părinţii vor putea decide cu cine vorbesc copiii la telefon

Conform noului cod civil, părinţii vor putea decide cu cine vorbesc copiii la telefon
Sursa foto: Copil
05 Apr 2009   •   19:27

Părinţii vor avea dreptul să decidă, cât şi cu cine se conversează copiii lor la telefon, sau pe messenger. Mai mult, ei le-ar putea chiar interzice copiilor, să întâlnească, anumite persoane, cu excepţia rudelor. Modificările au fost decise de parlamentarii, care lucrează la schimbarea Codului Civil. Ei susţin că, astfel, copiii ar fi mai protejaţi.

?Era absurd ca un părinte să nu poată să interzică, de exemplu unui copil de 8 ? 9 ani, care în loc să-şi facă temele să fi stat de dimineaţă până seara pe reţelele de socializare unde putea să intre în contact cu tot felul de persoane dubioase?, spune senatorul Iulian Urban. Părinţii vor avea acest drept dacă vor respecta două condiţii: să aibă motive întemeiate pentru interzicerea conversaţiilor, iar copilul să aibă mai puţin de 14 ani.

Psihologii susţin însă că restricţiile nu sunt o soluţie, pentru că toată lumea tânjeşte după fructul interzis. Schimbarea ar putea fi însă doar de formă. Proiectul noului cod civil păstrează dreptul copiilor de a-şi da în judecată părinţii, dacă se simt nedreptăţiţi de acţiunile lor.

Observator

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close