Antena 3 CNN Actualitate Consulul României la Milano, implicat în scandalul DGIPI, chemat pentru lămuriri de premierul Boc

Consulul României la Milano, implicat în scandalul DGIPI, chemat pentru lămuriri de premierul Boc

Consulul României la Milano, implicat în scandalul DGIPI, chemat pentru lămuriri de premierul Boc
Sursa foto: Tiberiu Dinu
29 Mar 2009   •   14:43

Tiberiu Dinu, consulul României la Milano nu a fost retras, ci este chemat doar la o discuţie cu premierul Emil Boc. Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu spune că sunt necesare clarificări după ce numele lui Tiberiu Dinu a apărut în scandalul DGIPI, legat de cel al cumnatului său, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

"Nu a fost rechemat consulul. A fost o discuţie între domnul prim-ministru şi mine în legătură cu necesitatea de a avea o discuţie la nivelul primului-ministru privind consulul nostru şi tot ceea ce s-a spus în ultima perioadă... Acest lucru se va întâmpla luni. Nu se pune în acest moment problema rechemării în sens diplomatic", a spus duminică Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu.

Potrivit procurorilor anticorupţie, Dinu a cerut fostului şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul Internelor, Cornel Şerban, listingurile telefonice ale unui politician român. Era vorba despre ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, care îi este cumnat lui Dinu. Motivul cererii listingurilor telefonice ar fi fost ameninţări trimise pe telefonul soţiei ministrului, prin sms, la scurtă vreme după ce a fost numit în funcţie.

În acelaşi dosar, magistraţii judecă luni recursul procurorilor DNA împotriva deciziei de cercetare în liberatate a celor trei persoane implicate. În motivarea respingerii iniţiale a reţinerii, judecătoarea Viorica Costiniu a arătat că procurorii nu au adus probe concludente, iar arestarea e o măsură excesivă.

Antena 3

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close