Antena 3 CNN Actualitate 'Controalele Nicolăescu' sunt doar... evaluări

'Controalele Nicolăescu' sunt doar... evaluări

'Controalele Nicolăescu' sunt doar... evaluări
18 Mai 2007   •   18:16

Joi, ministrul Sănătăţii tuna şi fulgera şi anunţa controale severe în sistemul sanitar. Asta însă fără să aibă un plan deja pus la punct, măcar pe hârtie. Aşa că vineri şefii de la Autoritatea de Sănătate Publică şi cei de la Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti s-au întâlnit să stabilească unde, când şi cum se vor face verificările.

Rezultatul: controalele lui Nicolăescu vor fi, de fapt, evaluări ale managerilor de spital. Ce vor aduce ele pacientului? Se pare că mai nimic, mai ales că nici şefii din sănătate nu cred că vor găsi prea curând răspunsul la întrebarea - unde sunt banii investiţi în sănătate.

În Bucureşti vor fi verificate 40 de spitale şi 900 de cabinete medicale. Se va verifica inclusiv modul de derulare a programelor pentru diabet şi pentru bolnavii de cancer. Licitaţii, mod de aplicare, orice amănunt din program va fi controlat, mai ales că au apărut o serie de situaţii catalogate de şefi din sănătate ca bizare.

Niciun şef de spital sau cabinet medical nu va fi luat prin surprindere de controale. Toate vor fi anunţate cu cel puţin 24 de ore înainte. Primele verificări vor fi făcute chiar sâmbătă. Controalele cerute de ministrul Sănătăţii vin după ce în ultimele zile s-a vorbit despre mafia din sănătate, despre faptul că bugetul sănătăţii a crescut consistent în ultimii ani, fără ca rezultatele să se vadă.

Ne e însă singura explicaţie. Chiar şi şeful Casei de Asigurări de Sănătate admite că, la întrebarea unde sunt banii investiţi în sănătate, e complicat de răspuns.

Antena 3

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close