Antena 3 CNN Actualitate Copil internat în stare foarte gravă, după ce 27.000 de volți i-au trecut prin corp

Copil internat în stare foarte gravă, după ce 27.000 de volți i-au trecut prin corp

Copil internat în stare foarte gravă, după ce 27.000 de volți i-au trecut prin corp
Sursa foto: Foto: INTACT Images
24 Mar 2011   •   20:40

Mobilizare generală pentru salvarea unui copil de 10 ani din Filiaş. 27 de mii de volţi i-au trecut prin corp în timp ce se juca. De la Filiaş a fost dus în Craiova, unde autorităţile au deschis aeroportul preţ de o oră aşa încât copilul să poată fi preluat de un avion sanitar şi dus la Bucureşti.

Medicii de la Grigore Alexandrescu au încadrat cazul în categoria celor foarte grave. Pe targă, acoperit complet, trupul firav al copilului pare că nu va rezista şocului celor 27.000 de volţi. Medicii se grăbesc. Totul e contracronometru. Arsurile cumplite, de gradele 3 şi 4 care-i acoperă aproape tot trupul, sunt ca o bombă cu ceas. Şi leziunile interne îi ameninţă viaţa.

Băiatul se juca, nesupravegheat în gara din Filiaş.

S-a suit pe o garnitură de tren şi a atins cablurile de înaltă tensiune. Curentul i-a străbătut trupul cu o forţă incredibilă. L-a ars şi l-a aruncat de la înălţime. Când l-au găsit medicii, era prăbuşit la câţiva metri de locomotivă şi abia mai respira. În câteva minute a ajuns la spitalul din Craiova.

Era în stare foarte gravă, aşa că medicii au cerut ajutorul Bucureştiului. Autorităţile locale au deschis aeroportul în regim de urgenţă. Un avion al Aviaţiei Speciale aştepta pe pistă. Zborul a durat o oră. De la Otopeni, copilul a ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu.

De aseară, copilul este internat la Terapie intensivă. Nu se pune deocamdată problema unei operaţii. Ci a supravieţ uirii.




×
Subiecte în articol: Craiova avion copil curent gara tren
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close